Župne obavijesti: 1. nedjelja došašća

  • Danas slavimo 1. nedjelju došašća kojom započinje nova liturgijska ili crkvena godina, a ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Večeras naša župa hodočasti Gospi Osječkoj u Tvrđu u sklopu devetnice za njezin blagdan; molitva krunice je u 17:30, a svetu misu u 18:00 sati predslavi mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup naše Nadbiskupije.
  • Sutra započinju mise zornice koje su od ponedjeljka do subote u 6:00 sati, a tih dana neće biti svete mise u 7:30. Sutra nema biblijskog sata.
  • Subotom je nakon večernje mise paljenje adventske svijeće ispred crkve.
  • Ovih dana slušamo vijesti o strahovitom potresu u Albaniji. Molimo za njih, a sljedeće ćemo nedjelje, kada slavimo drugu nedjelju došašća, skupljati nakon svetih misa novčane priloge kako bi i na taj način pomogli unesrećenima. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati. Svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije liturgijski ćemo proslaviti u ponedjeljak, 9. prosinca.
  • Kroz vrijeme došašća pozvani smo na djelotvornu ljubav prema potrebitima u našoj župi kao i potrebe Pučke kuhinje, Centra za beskućnike i Centra za majku i dijete u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih potrepština i novčanim prilozima. Svoje darove možete donijeti u župni ured.
  • Ispovijed bolesnika i starijih osoba koji ne mogu doći u crkvu bit će po kućama ili stanovima u ponedjeljak, 9. prosinca, od 8:30 sati. Potrebno ih je prijaviti u župni ured. U srijedu, 11. prosinca, velika je ispovijed u našoj župi u 9:00 i u 15:00 sati kada će biti na raspolaganju više svećenika.
  • Molimo sve one koji su se doselili u našu župu, promijenili adresu stanovanja, kao i sve one koji do sada nisu primali blagoslov obitelji, a žele ga primiti, neka se jave u župni ured. Također molimo i sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Pri kraju je obnova grijanja u našoj crkvi i samostanu. Najiskrenije zahvaljujemo svima vama koji ste nam pomogli.
  • U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću građansku godinu. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.