Župne obavijesti: 16. nedjelja kroz godinu

  • Danas slavimo šesnaestu nedjelju kroz godinu. Nedjelja je sv. Kristofora i Akcija MIVA misijska vozila, kada novčanim prilozima pomažemo našim misionarima u kupnji potrebnih vozila kako bi mogli spasiti živote i zdravlje bolesnima, siromašnima omogućiti pristup školi, doći do vjernika koji ih željno čekaju, dovesti potrebni materijal za gradnju crkava, škola i bolnica. Sveti Kristofor zaštitnik je putnika, vozača i pomoraca te ove akcije. Prikupljanje novčanih sredstava i zajednički blagoslov bit će nakon svetih misa.
  • Sutra započinje Hod Frame Osječkoga područnog bratstva u Veliškovcima na kojem sudjeluje i sedmero framaša iz našega Mjesnoga bratstva. Mladi će proći Magadenovac, Đurđenovac, Orahovicu, Jakšić, Veliku i Požegu nakon čega idu u Asiz gdje će proslaviti Porcijunkulu.
  • U srijedu je susret članova Vojske Bezgrešne nakon večernje svete mise.
  • U četvrtak, 25. srpnja, u sklopu devetnice „Hrvatska moli za život“, molimo  prije večernje svete mise u 18:30 sati Oče naš, 3 x Zdravo Marijo, Slava Ocu te molitve za život pape Benedikta XVI i sv. pape Ivana Pavla II. Nakon toga slijedi sveta misa pod kojom molimo u molitvi vjernika da naš narod postane narod života, a na kraju svete mise je blagoslov trudnica. Nadamo se da ćemo kao župljani i  vjernici sudjelovati u ovim molitvama. 
  • U petak je u Tenji crkveni god gdje slave sv. Anu, a glavna sveta misa je u 11:00 sati.
  • Sljedeće nedjelje slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru.
  • Od 1. kolovoza do 10. listopada ove godine bit će otvoren natječaj za dobivanje stipendije Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020. Isto tako, od 1. kolovoza započinje Projekt “Jedan novčić – zalog za našu budućnost” Zaklade “Dr. Nikola Dogan” čime svojim novčanim prilozima pomažemo rad Zaklade za školovanje siromašnim učenicima i studentima. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti na web stranici www.caritas.djos.hr.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Uredništvo Glasa Koncila ovaj mjesec šalje veći broj primjeraka  novina koje možete uzeti na izlazu iz crkve. Želja je da što više upoznamo ove katoličke novine koje nam donose vijesti što se događa u Crkvi i kako bi na ispravan način promišljali o njoj. 
  • Kupujte i čitajte katolički tisak.