Župne obavijesti: Uskrs

 

  • Slavimo Uskrsnuće Gospodinovo – Vazam. Svima vama i vašima najiskrenije želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za „Petrov novčić“ čime pomažemo djelovanju Svete Stolice u Rimu.
  • Sutra je Vazmeni ponedjeljak. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu. U đakovačkoj katedrali bit će u 16:30 sati biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurića.
  • Na prijedlog volontera Caritasa naše župe, u utorak ćemo do 10 sati skupljati čokolade i pisanice u župnom uredu koje bi podijelili korisnicima Pučke kuhinje u Osijeku. Pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu je u 18:15 sati.
  • Po preporuci Hrvatske biskupske konferencije, svaka župa pozvana je od Blagovijesti pa do Božića moliti devetnicu pod nazivom „Hrvatska moli za život“. Naš nas nadbiskup poziva da i u župama naše nadbiskupije molimo na tu nakanu svakog 25. u mjesecu tijekom devet mjeseci. U našoj župi molimo prije večernje svete mise u 18:30 sati Oče naš, 3 x Zdravo Marijo, Slava Ocu te molitve za život pape Benedikta XVI i sv. pape Ivana Pavla II. Nakon toga slijedi sveta misa pod kojom molimo u molitvi vjernika da naš narod postane narod života, a na kraju svete mise bit će blagoslov trudnica. Nadamo se da ćemo kao župljani i  vjernici sudjelovati u ovim molitvama i ovaj četvrtak.
  • Sljedeće nedjelje slavimo 2. vazmenu nedjelju. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru.
  • Naš nadbiskup mons. Đuro Hranić i dr. Teuta Rezo, predstojnica Katehetskog ureda naše Nadbiskupije, podsjećaju roditelje male djece koja se upisuju u predškolske ustanove Dječjeg vrtića Osijek na Program katoličkog vjerskog odgoja djece u tim ustanovama. Program katoličkog vjerskog odgoja provodi se u Dječjem vrtiću Osijek u podcentrima „Jaglenac“ i „Jelenko“ u Osijeku, zatim „Josipovac“ u Josipovcu i „Zvončić“ u Čepinu, koji imaju vjersku skupinu i educirane odgajateljice u vjeri.
  •  Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak, a osobito vam preporučujemo novi broj Okna.