Župne obavijesti: 5. nedjelja kroz godinu

5. NEDJELJA KROZ GODINU

10. veljače 2019.

  • Danas slavimo petu nedjelju kroz godinu. Spominjemo se našega blaženika i mučenika Alojzija Stepinca. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru.
  • Sutra slavimo Gospu Lurdsku i Dan bolesnika. U našoj župnoj crkvi bit će susret bolesnika od 15:30 sati kada je mogućnost za ispovijed, nakon čega slijedi sveta misa pod kojom će biti prilika primiti i bolesničko pomazanje, a nakon mise ćemo zajedno s volonterima Caritasa ostati u druženju u vjeronaučnoj dvorani. Nakon te mise i nakon večernje svete mise bit će marijanska pobožnost Gospi Lurdskoj ispred kipa Majke Božje sa svijećama. Svijeće ćete moći nabaviti prije misa. Biblijski sat je nakon večernje svete mise. U srijedu je u Vikarijatu s početkom u 19:30 sati molitveno-katehetski susret za odrasle kojeg vodi p. Sebastijan Šujević. Tema je „Duh posinjenja“. U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim kada ćemo moliti za uspjeh kanonske vizitacije koja će biti u našoj župi u petak.
  • U petak je od 11:00 sati kanonska vizitacija naše Župe koju će u ime nadbiskupa imati mons. Ivan Ćurić, generalni vikar Nadbiskupije, a konvizitator će biti vlč. Drago Marković, kancelar Nadbiskupije. Prema dogovorenom rasporedu imat će susrete s raznim skupinama te pojedincima iz župe. U 11:30 posjet dječjem vrtiću kojega vode časne sestre; u 15:30 članovi Odbora ŽPV-a za karitativnu djelatnost zajedno sa volonterima Caritasa te misijskom skupinom; u 16:00 članovi Odbora za liturgijski i molitveni život s voditeljima zborova, čitačima, predstavnicima OFS-a; u 16:30 članovi Odbora ŽPV-a za naviještanje sa vjeroučiteljima, predstavnicima Frame i suradnicima za medije; u 17:00 susret s članovima župnih vijeća; u 18:00 je mogućnost za kraće pojedine razgovore; u 18:30 sveta misa; nakon mise susret s ministrantima i članovima Župnog mješovitog zbora i Večernjeg zbora. Osobito vas pozivamo na slavlje večernje svete mise koju će predslaviti mons. Ivan Ćurić.
  • Sljedeće nedjelje slavimo šestu nedjelju kroz godinu. U 16:30 sati redoviti je  susret članova Mjesnoga bratstva OFS-a.
  • Nadbiskupijski ured za pastoral mladih i udruga DUHOS organiziraju predavanje na temu Vjerovati srcem – uloga čuvstava u duhovnom životu. Predavač je isusovac p. Mihaly Stzentmartoni, profesor psihologije i duhovnosti na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Predavanje će biti u utorak, u 20 sati u župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Divaltovoj.
  • U petak su bili izbori u našem mjesnom bratstvu Frame. Predsjednik je Igor Radoš, potpredsjednica Elena Zeko, voditeljica formacije Stela Milinković, tajnica Iva Šalinović i blagajnik Filip Pavličević.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.