Zahvala na protekloj godini

Nedjeljnom svetom misom u 11,00 sati obilježili smo crkveni god, svetkovinu Svete Obitelji. Svetu misu je predslavio fra Dragan Grizelj, župni vikar iz Iloka. U svojoj propovijedi, dotaknuo se obiteljskih vrijednosti, života, a posebno je pozvao na molitvu za bračne parove koji ne mogu imati djecu, govoreći o primjerima iz svoje župe.

Na protekloj građanskoj godini zahvalili smo svetom misom u ponedjeljak navečer. Na istoj misi je pročitana i statistika župe za proteklu godinu, te smo svi pozvani da aktivnim sudjelovanjem doprinosimo razvoju i jačanju naše župne zajednice.

 

 

 

 

MOLITVA ZAGOVORA SVETE OBITELJI ZA NAŠU OBITELJ (sv. Ivan Pavao II)

Bože, od kojega dolazi svako očinstvo na nebu i na zemlji, Oče koji si Ljubav i Život, neka svaka obitelj na zemlji posredstvom Tvoga Sina Isusa Krista, “rođena od žene” i posredstvom Duha Svetoga, izvora Božje ljubavi, postane istinsko svetište života i ljubavi za nove naraštaje koji se uvijek obnavljaju.

Neka Tvoja milost vodi misli i djela supruga prema dobru njihovih obitelji i svih obitelji svijeta. Neka mladi naraštaji nađu u obiteljima oslonac za razvoj svoje osobnosti i rast u ljubavi i istini. Neka se ljubav ojačana milošću sakramenta braka pokaže jačom od svake slabosti i krize kroz koje ponekad prolaze naše obitelji.

Bože, molimo Te, po zagovoru Svete Obitelji iz Nazareta, da Crkva u svim narodima na zemlji može plodno vršiti svoje poslanje u obiteljima i po obiteljima. Ti si Život, Istina i Ljubav u zajedništvu sa Sinom i Duhom Svetim. Amen.