Župne obavijesti: 2. nedjelja došašća

DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA

9. prosinca 2018.

1. Danas slavimo 2. nedjelju došašća. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru. Susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.

2. Sutra je sveta misa u 6:00 sati za našega prvog predsjednika, dr. Franju Tuđmana. Ispovijed bolesnika i starijih osoba koji ne mogu doći u crkvu, a prijavili ste ih, bit će od 8:30 sati. Biblijski sat je nakon večernje svete mise.

3. Mise zornice su od ponedjeljka do subote u 6:00 sati, a tih dana nema svete mise u 7:30.

4. U srijedu je susret članova Vojske Bezgrešne nakon večernje svete mise.

5. U četvrtak je velika ispovijed u našoj župi u 9:00 i u 15:00 sati kada će biti na raspolaganju više svećenika. U Vikarijatu je, s početkom u 19:30 sati, socijalni četvrtak kojeg vodi mr. sc. Igor Jakobfi.

6. U subotu nakon večernje svete mise palimo treću svijeću na adventskom vijencu ispred naše crkve uz prigodan kratki duhovni program.

7. Sljedeće nedjelje slavimo 3. nedjelju došašća, a ujedno je Nedjelja Caritasa kada skupljamo novčana sredstva za potrebe Nacionalnog, Nadbiskupijskog i Župnog Caritasa. Možete donijeti caritasove kutijice sljedeće nedjelje ovdje u crkvu. Podsjećamo one koji su kumovi djece u Beninu da uplate svoj dar. Caritas naše Nadbiskupije poziva nas da u vrijeme adventa sudjelujemo u projektu “Veliko srce za male ljude” čime bi pomogli rad Pučke kuhinje kao i Centar za beskućnike u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih potrepština i novčanim prilozima. Ujedno smo pozvani pomoći i Centru za dijete u Osijeku novčanim prilozima i dječjim potrepštinama. Kao i svake godine, pozvani smo pomoći i našim potrebitim obiteljima iz Župe. Svoje darove možete donijeti u župni ured još ovaj tjedan.

8. Molimo sve one koji su se doselili u našu župu, promijenili adresu stanovanja, kao i sve one koji do sada nisu primali blagoslov obitelji, a žele ga primiti, neka se jave u župni ured. Također molimo i sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

9. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću građansku godinu. Kupujte i čitajte vjerski tisak.