Dani kruha u dječjem vrtiću Marija Petković

Dana 12.10.2018. u DV „Marija Petković“ u Osijeku održani su „Dani kruha“, kao i svake godine. Bila je ovo prilika da jaslička i vrtička skupina zajedno sa svojim roditeljima i odgajateljicama zahvale Bogu na svim darovima.
Zajedno sa roditeljima djeca su pripremila košarice pune darova koje su donijeli u vrtić. Bilo je tu kruha, peciva, kolača, voća, povrća te sokova. Zajedno s odgajateljicama prikazali su darove na oltaru i pripremili ih za blagoslov. U 15:30 sati održano je misno slavlje koje je predvodio fra Dragutin Bedeničić. Poseban doprinos dala su djeca svojom radosnom pjesmom i molitvom vjernika, koje su marljivo pripremali sa svojim odgajateljicama. Nakon mise i blagoslova hrane i pića, zajedno smo se počastili s hranom i pićem koje smo zajedno pripremili.
Tako u DV Marija Petković u Osijeku njegujemo duh zajedništva i molitve. Veselimo se svakom novom okupljanju naše velike vrtićke obitelji. Zahvalni smo Bogu na svim darovima koje nam daje a posebno na ovom daru zajedništva koji se njeguje u našem vrtiću i omogućuje našoj djeci odrastanje u vjeri i ljubavi koje se prenosi u svaku našu obitelj čineći je tako boljom .

Josipa Flam