Župne obavijesti: 25. nedjelja kroz godinu

22. rujna 2019.

  • Danas slavimo dvadeset i petu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za pomoć nadbiskupijskoj zakladi „Dr. Nikola Dogan“ čime pomažemo rad Zaklade koja brine za školovanje siromašnih učenika i studenata u Nadbiskupiji.
  • Od sutra pa do srijede prijave su u župnom uredu od 9 – 11 te od 16 – 18 sati za one koji žele primiti sakramente pomirenja, pričesti i potvrde (učenici 3. razreda osnovne i 2. razreda srednje škole koji su već imali dvije pripravne godine župne kateheze), te svi ostali koji su obvezni ići na kateheze (1., 2. i 8. razredi osnovnih škola i 1. razredi srednjih škola). Obvezno prilikom prijave donijeti župnu obiteljsku knjižicu. Susret za roditelje djece koja će ići na župne kateheze (od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole) bit će u srijedu, koji započinje svetom misom u 18:30 sati. Ujedno ćemo imati i molitvu u sklopu velike devetnice „Hrvatska moli za život“. Biblijski sat je sutra nakon večernje svete mise.
  • U srijedu započinje molitvena akcija „40 dana za život“. Ispred crkve možete se obratiti volonterima te akcije kako bi vam pojasnili na koji način možete pomoći i sudjelovati.
  • U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim. Nakon klanjanja bit će susret čitača u vjeronaučnoj dvorani.
  • Nadbiskupijsko i župno hodočašće u Mariju Bistricu i u Ivanec, povodom 100. obljetnice rođenja biskupa Ćirila Kosa, bit će u subotu. Polazak je u 5:00 sati. Cijena je 150 kuna, a prijave i uplate primamo u župnom uredu.
  • Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu. Gost naše župe bit će predstavnik Glasa Koncila koji će govoriti o tom našem katoličkom tjedniku. U župi sv. Mihaela u Tvrđi bit će crkveni god, a svete mise su u 8:30, 10:30 i 18:30 sati. U zagrebačkoj katedrali bit će đakonsko ređenje u 10 sati na kojem će, među ostalima, biti zaređeni i članovi naše Provincije: fra Dane Bošnjak iz Našica, fra Ivica Janjić iz Bošnjaka, fra David Sedlar iz Čakovca i fra Siniša Pucić iz Rijeke.
  • U Samoboru, u Kući susreta Tabor, 5. i 6. listopada ove godine, bit će susret nekadašnjih framaša naše Provincije i fratara koji su djelovali s Framom.
  • Početkom listopada započet će nova sezona Katoličke malonogometne lige naše Nadbiskupije. Zainteresirani neka se jave u župni ured najkasnije do sljedeće nedjelje radi daljnjih informacija.
  • Ovogodišnji katekumenat (priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije krštenja, potvrde i pričesti)  započinje 15. listopada u 19 sati u vjeronaučnoj dvorani župe Sv. Mihaela u Osijeku. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.
  1. Zbog zastarjelosti i sve većih kvarova sistema grijanja naše crkve i samostana, uskoro ćemo započeti s obnovom istoga. Na prijedlog pojedinih članova naših župnih vijeća obraćamo se vama, poštovani župljani, da nam svojim novčanim prilozima pomognete. Unaprijed se zahvaljujemo vašoj dobroti.
  1. Kupujte i čitajte katolički tisak.