Župne obavijesti: 16. nedjelja kroz godinu

Slavimo šesnaestu nedjelju kroz godinu.

Sutra slavimo sv. Mariju Magdalenu, u utorak sv. Brigitu, redovnicu i zaštitnicu Europe, u četvrtak sv. Jakova, apostola, u petak sv. Joakima i Anu, roditelje Blažene Djevice Marije. Svete mise su prema rasporedu radnih dana.

U četvrtak će pod večernjom svetom misom biti stotinjak framaša sa svojim duhovnim asistentima koji su sudionici Hoda Frame Osječkoga područnog bratstva koji ove godine započinje u našoj Župi. Oni će kod nas prenoćiti te će rano u petak krenuti dalje.

Sljedeće nedjelje slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu. Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj organizira akciju – MIVA Hrvatska, koja je posvećena sv. Kristoforu, zaštitniku vozača. Na kraju svetih misa sljedeće nedjelje molit ćemo za blagoslov vozača i vozila te smo pozvani da svojim novčanim prilozima pomognemo nabavci vozila za misije i misionare.

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije pokrenuo je akciju pod nazivom: Pomoć stradalima od nevremena u Bošnjacima. U tu svrhu otvoren je račun na kojeg dobrotvori mogu uplaćivati svoje novčane donacije do 20. rujna 2024. godine. Podaci za uplatu su: Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, J. J. Strossmayera 58, 31000 Osijek, IBAN: HR14 2340 0091 5112 8898 0, Model: HR00, Poziv na broj: 01-07. Svrha uplate: pomoć stradalima od nevremena u Bošnjacima 01. srpnja 2024. godine. Akcija prikupljanja novčanih donacija traje do 20. rujna 2024. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: caritas@djos.hr i na broju telefona: 031 253 910. Tko želi, može svoj novčani dar donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

Od 1. kolovoza do 10. listopada ove godine mogu se dostaviti molbe za dobivanje financijske pomoći učenicima i studentima naše nadbiskupije Zakladi „Dr. Nikola Dogan“. Sve informacije o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji koju kandidati trebaju dostaviti možete dobiti na www.caritas.djos.hr od 1. kolovoza ove godine.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Zbog učestalih pitanja ponavljam obavijest da su termini za nakane svetih misa popunjeni do kraja godine.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.