Župne obavijesti: 17. nedjelja kroz godinu

Slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu. Na kraju svetih misa molimo za blagoslov vozača i vozila te smo pozvani da svojim novčanim prilozima pomognemo nabavci vozila za misije i misionare. Svoj novčani dar možete dati na izlazu iz crkve.

Sutra slavimo sv. Martu, u srijedu sv. Ignacija Lojolskoga, u četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise, u petak je Blažena Djevica Marija Anđeoska – Porcijunkula, a u subotu bl. Augustin Kažotić, biskup. Svete mise su prema rasporedu radnih dana. U subotu pod večernjom svetom misom molimo za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo osamnaestu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo i pomažemo rad naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije pokrenuo je akciju pod nazivom: Pomoć stradalima od nevremena u Bošnjacima. U tu svrhu otvoren je račun na kojeg dobrotvori mogu uplaćivati svoje novčane donacije do 20. rujna 2024. godine. Podaci za uplatu su: Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, J. J. Strossmayera 58, 31000 Osijek, IBAN: HR14 2340 0091 5112 8898 0, Model: HR00, Poziv na broj: 01-07. Svrha uplate: pomoć stradalima od nevremena u Bošnjacima 01. srpnja 2024. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: caritas@djos.hr i na broj telefona: 031 253 910. Tko želi, može svoj novčani dar donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

Od 1. kolovoza do 10. listopada ove godine mogu se dostaviti molbe za dobivanje financijske pomoći učenicima i studentima naše nadbiskupije Zakladi „Dr. Nikola Dogan“. Sve informacije o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji koju kandidati trebaju dostaviti možete dobiti na www.caritas.djos.hr od 1. kolovoza ove godine.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Zahvaljujem svima koji ste pomogli prilikom dolaska i boravka framaša u našoj Župi prigodom Hoda Frame Osječkoga područnog bratstva.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.