Župne obavijesti: 7. nedjelja kroz godinu

Suosjećajući s nastradalima u razornim potresima u Turskoj i Siriji želimo im pomoći svojim molitvama i konkretnim materijalnim darom. Nakon svetih misa prikupljamo novčane priloge koje ćemo proslijediti Nacionalnom Caritasu. Svoj novčani dar možete dati na izlazu iz crkve.

Slavimo sedmu nedjelju kroz godinu.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

U utorak je nakon večernje svete mise susret članova Vojske Bezgrješne.

U srijedu slavimo Čistu srijedu ili Pepelnicu. Početak je korizmenog vremena u liturgijskoj ili crkvenoj godini, obvezatan je post i nemrs. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U korizmeno vrijeme pobožnost križnoga puta je srijedom i petkom u 18:00 sati. Četvrtkom neće biti klanjanja pred Presvetim.

Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih djela. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima i živežnim namirnicama, pomažemo Caritasovu Pučku kuhinju u Osijeku i Caritasov Centar za prihvat beskućnika – Osijek. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

Tko želi, može uzeti caritasove kutijice na izlazu iz crkve te stavljati svoj dar u njih tijekom korizme i donijeti ih u crkvu na Cvjetnicu.

U petak je nakon večernje svete mise roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika.

Sljedeće nedjelje slavimo prvu korizmenu nedjelju.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.