Župne obavijesti: 1. korizmena nedjelja

Slavimo prvu korizmenu nedjelju.

Sutra neće biti biblijskoga sata nakon večernje svete mise.

U korizmeno vrijeme pobožnost križnoga puta je srijedom i petkom u 18:00 sati.

U subotu ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo drugu korizmenu nedjelju. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo radu sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Započinje i Tjedan solidarnosti s braćom i sestrama u Bosni i Hercegovini.

Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih djela. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima i živežnim namirnicama, pomažemo djelovanju Caritasa u našoj nadbiskupiji. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite u našoj župi bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

Tko želi, može uzeti caritasove kutijice na izlazu iz crkve te stavljati svoj dar u njih tijekom korizme i donijeti ih u crkvu na Cvjetnicu.

U subotu, 25. ožujka ove godine, bit će Križni put za mlade pod geslom „Evo ti Majke! (Iv 19,27) od Strošinaca do Šumanovaca. Križni put je za mlade srednjoškolske dobi i starije. Zainteresirani neka se jave u župni ured radi više informacija i prijave.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Termini za svete mise popunjeni su do kraja godine.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.