Župne obavijesti: Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje

Slavimo Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu. Započinje Veliki tjedan. Caritasove kutijice kao i novčani dar za potrebe Caritasa možete dati na izlazu iz crkve. Prema odredbi našega nadbiskupa skupljamo novčane priloge za našu braću i sestre katolike koji žive u Svetoj Zemlji. Svoj novčani dar možete dati na izlazu iz crkve.

Zahvaljujemo svima koji ste darivali za Ukrajince kao i za potrebite za koje brine Caritas naše nadbiskupije i župe.

U vazmenom trodnevlju nećemo ispovijedati.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

Utorkom je pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

U utorak je sastanak novoizabranih članova župnih vijeća u 19:30 sati, a ispovijed za studente i mlade je u Konkatedrali u 20:00 sati.

U srijedu je pobožnost križnoga puta u 18:00 sati, a nakon večernje svete neće biti susreta molitvene zajednice.

VELIKI ČETVRTAK: Nema jutarnje svete mise i prije podne ne uredujemo u župnom uredu. U 9:00 sati je Misa posvete ulja u Katedrali u Đakovu. U našoj župnoj crkvi je u 18:30 misa Večere Gospodnje.

VELIKI PETAK: Obvezatan post i nemrs; nema svetih misa; u 9:00 sati je u našoj župnoj crkvi križni put, a u 18:00 sati započinju obredi Velikog petka. Milostinja Velikog petka ide za braću i sestre katolike u Isusovoj domovini, što osobito pokazujemo svojim novčanim prilogom kod klanjanja križu.

VELIKA SUBOTA: nema svetih misa; pohod „Božjem grobu“ je cijeli dan. Crkva će biti otvorena od 8:00 do 17:00 sati, a Vazmeno bdijenje započinje u 20:00 sati. Za Vazmeno bdijenje potrebno je imati svijeću radi obnove krsnih obećanja. Svijeće ćete moći nabaviti ispred crkve prije bdijenja.

Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju uskrsnuća Gospodinova – Vazam. Blagoslov jela bit će nakon jutarnje svete mise. Nakon svih svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za „Petrov novčić“ čime pomažemo djelovanju Svete Stolice u Rimu.

Na uskrsni ponedjeljak skupljat ćemo pisanice i čokolade za korisnike Pučke kuhinje u Osijeku nakon svetih misa, a u utorak u župnom uredu.

Nadbiskupijski susret slijepih i slabovidnih osoba bit će u Đakovu, 23. travnja ove godine, s početkom u 9:15 ispred Katedrale.

Početkom studenoga 2016. godine đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić osnovao je Nadbiskupijsku mrežu molitelja za svećenička i redovnička zvanja. U našoj Župi imamo trinaestero prijavljenih koji su pristupili zajednici 3. prosinca 2016. godine. Ilija Dogan, nadbiskupijski povjerenik za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja, poziva na obnovu i osnaženje župne molitvene zajednice. Molimo zainteresirane, bilo one koji su već prijavljeni kao i nove, da se javite u župni ured kako bi se mogla obnoviti naša skupina kojoj mogu pristupiti osobe koje su spremne svakoga dana izmoliti nadbiskupijsku molitvu za svećenička i redovnička zvanja. Prijave primamo do 24. travnja ove godine.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Mi franjevci koji djelujemo u ovoj Župi želimo zahvaliti svima vama koji ste se protekle dvije godine pridržavali odredaba civilnog stožera kao i uputa našega Nadbiskupa, a tiče se mjera zaštite od širenja koronavirusa. Osobito zahvaljujemo redarima što su svakodnevno bili na usluzi vjernicima koji su sudjelovali na svetim misama, a uz to bili su i suradnici u mnogim poslovima nama fratrima u djelovanju naše župne zajednice u ovo vrijeme pandemije.

Poruka vjernicima uz obiteljska slavlja prilikom sv. krizme i prve pričesti:

„Draga braćo i sestre, najusrdnije molim sve roditelje, krizmanike te sve vjernike da obiteljska slavlja vezana uz sakramentalna slavlja (krizmu, prvu pričest, krštenje) budu veoma skromna te ograničena na veoma uski krug obitelji i kumova. U skladu sa smjernicama i odlukama Druge biskupijske sinode, sve vas molim da se ne upuštate u nepotrebne financijske troškove s većim brojem uzvanika te da se trudite izbjeći sve ono što nije u skladu sa sakramentalnim i crkvenim slavljem. Kumove istodobno molim da se ne upuštate u suvišne troškove niti u kupovinu neprimjerenih darova. Kumčetu se uz sakramente ne poklanja skupi dar, nego neka uspomena koja podsjeća na primljeni sakrament (Biblija, križ, nabožni predmet ili prikladna knjiga). Usrdno vas molim da suprotnim postupkom ne navlačite odiuom javnosti na Crkvu i na sakramentalna slavlja. Svima unaprijed zahvaljujem za razumijevanje i suradnju.“     (mons. Đuro Hranić, nadbiskup)

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.