Župne obavijesti: 5. korizmena nedjelja

Slavimo petu korizmenu nedjelju. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za nova duhovna zvanja. Svoj novčani prilog možete dati na izlazu iz crkve. Na izlazu iz crkve možete kupiti svijeće čime pomažemo radu obiteljskih centara u našoj Nadbiskupiji.

Sutra je ispovijed starijih i bolesnih osoba po kućama od 8:30 sati, a koje ste prijavili u župnom uredu. Ispovijed za ostale je redovita prije svetih misa u župnom uredu. Sutra neće biti biblijskog sata.

Utorkom je pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

U srijedu i petak pobožnost je križnoga puta u 18:00 sati, a srijedom je nakon večernje svete mise susret molitvene zajednice.

U petak će na Katoličkom groblju u Tenji, s početkom u 11:00 sati, biti zajednički ispraćaj i sprovodni obredi civilnih žrtava Domovinskog rata iz Tenje, ekshumiranih iz masovne grobnice u Boboti.

Sljedeće nedjelje slavimo Cvjetnicu čime započinje Veliki tjedan. Na početku svetih misa bit će blagoslov grančica, a u 11:00 sati bit će svečani blagoslov ispred crkve nakon čega slijedi sveta misa u crkvi. Caritasove kutijice s vašim novčanim prilozima što ste ih skupljali tijekom korizme možete donijeti sljedeće nedjelje. Redoviti susret članova Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.

Ispovijed mladih bit će u konkatedrali u utorak, 12. travnja u 20:00 sati.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima i živežnim namirnicama, pomažemo Caritasovu Pučku kuhinju u Osijeku i Caritasov Centar za prihvat beskućnika – Osijek. Svoje darove možete donijeti u župni ured. Za potrebite u našoj župi prikupljamo do Cvjetnice.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku na ulazu i nošenje maski. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.