Župne obavijesti: 15. nedjelja kroz godinu

Slavimo petnaestu nedjelju kroz godinu. Djelatnici knjižare UPT-e iz Đakova imaju prodajnu akciju knjiga od čije prodaje pomažu obitelji u potrebi.

U srijedu slavimo sv. Franju Solanskoga, svećenika, franjevca i misionara. Zaštitnik je misionara. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

U petak je nakon večernje svete mise molitva i susret naše župne molitvene zajednice.

Sljedeće nedjelje slavimo šesnaestu nedjelju kroz godinu. Povodom spomendana sv. Franje Solanskoga u nedjelju ćemo nakon svetih misa prikupljati novčane priloge za potrebe misija i misionara.

Prošlogodišnjim potresima teško su oštećeni naše crkve i samostani na Kaptolu u Zagrebu, Samoboru, Čuntiću, Karlovcu, Jastrebarskom, Klanjcu, Hrastovici i Petrinji. Zahvalni za dosadašnju pomoć preporučamo se i nadalje vašoj dobroti te vas pozivamo da svojim molitvama i novčanim prilozima pomognete obnovu crkvi i samostana u kojima mi franjevci djelujemo.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Većina naših vjernika dobro razumije nove upute Stožera pa znamo da ako svi imamo Covid putovnice smijemo biti bez maski u zatvorenom prostoru. Jasno da ne želimo braniti nikome da sudjeluje na svetim misama, a svjesni smo da nisu svi procijepljeni ili da su preboljeli koronu ili da nemaju tzv. Covid putovnicu, zato je i nadalje obveza dezinfekcija ruku, nošenje maski i potrebna tjelesna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.