Župne obavijesti: 16. nedjelja kroz godinu

Slavimo šesnaestu nedjelju kroz godinu. Povodom spomendana sv. Franje Solanskoga, zaštitnika misionara, nakon svetih misa prikupljamo novčane priloge za potrebe misija i misionara.

U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

U petak je nakon večernje svete mise molitva naše molitvene zajednice.

Sljedeće nedjelje slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu.

Od 1. kolovoza do 10. listopada ove godine mogu se dostaviti molbe za dobivanje financijske pomoći učenicima i studentima naše nadbiskupije Zakladi „Dr. Nikola Dogan“. Sve informacije o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji koju kandidati trebaju dostaviti možete dobiti na www.caritas.djos.hr od 1. kolovoza ove godine.

Prošlogodišnjim potresima teško su oštećeni naše crkve i samostani na Kaptolu u Zagrebu, Samoboru, Čuntiću, Karlovcu, Jastrebarskom, Klanjcu, Hrastovici i Petrinji. Zahvalni za dosadašnju pomoć preporučamo se i nadalje vašoj dobroti te vas pozivamo da svojim molitvama i novčanim prilozima pomognete obnovu crkvi i samostana u kojima mi franjevci djelujemo. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme. 

Većina naših vjernika razumije nove upute Stožera pa znamo da ako svi imamo Covid putovnice smijemo biti bez maski u zatvorenom prostoru. Jasno da ne želimo braniti nikome da sudjeluje na svetim misama, a svjesni smo da nisu svi cijepljeni ili da su preboljeli koronu ili da nemaju tzv. Covid putovnicu, zato je i nadalje obveza dezinfekcija ruku, nošenje maski i potrebna tjelesna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.