Župne obavijesti: 14. nedjelja kroz godinu

Slavimo četrnaestu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani dar za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve.


Sutra slavimo sv. Ćirila i Metoda, zaštitnike naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i suzaštitnike Europe. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U utorak započinje trodnevnica na čast bl. Mariji od Propetoga Petković. Svaku večer trodnevnice pobožnost bl. Mariji je u 18:00 sati nakon čega slijedi sveta misa. U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

U petak slavimo bl. Mariju od Propetoga Petković. Pobožnost na čast blaženice je u 18:15 sati. Nakon večernje svete mise neće biti molitve i susreta naše župne molitvene zajednice.

Sljedeće nedjelje slavimo petnaestu nedjelju kroz godinu. Djelatnici knjižare UPT-e iz Đakova imat će prodajnu akciju knjiga od čije prodaje pomažu obitelji u potrebi.

Prošlogodišnjim potresima teško su oštećeni naše crkve i samostani na Kaptolu u Zagrebu, Samoboru, Čuntiću, Karlovcu, Jastrebarskom, Klanjcu, Hrastovici i Petrinji. Zahvalni za dosadašnju pomoć preporučamo se i nadalje vašoj dobroti te vas pozivamo da svojim molitvama i novčanim prilozima pomognete obnovu crkvi i samostana u kojima mi franjevci djelujemo.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Poneki naši vjernici misle da se smije biti bez maski za lice na svetim misama jer je tako, navodno, rečeno. Nadam se da ipak većina naših vjernika dobro razumije nove upute Stožera pa znamo da ako svi imamo Covid putovnice smijemo biti bez maski u zatvorenom prostoru. Jasno da ne želimo braniti nikome da sudjeluje na svetim misama, a svjesni smo da nisu svi procijepljeni ili da su preboljeli koronu ili da nemaju tzv. Covid putovnicu, zato je i nadalje obveza dezinfekcija ruku, nošenje maski i potrebna tjelesna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.


Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.