Župne obavijesti: 1. korizmena nedjelja

  • Slavimo 1. korizmenu nedjelju. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru. U utorak je Vikarijatu je, s početkom u 19:30 sati, molitveno-katehetski susret za starije od 35 godina. Tema susreta je „Plodovi Duha Svetoga“, a voditelj je p. Sebastijan Šujević. U isto vrijeme, također u Vikarijatu, bit će i predavanje akademika Stjepana Damjanovića pod naslovom „Glagoljična sastavnica hrvatske kulture“, u sklopu nacionalne akcije „Dani hrvatskoga jezika“. Srijedom i petkom je pobožnost križnog puta u 18:00 sati. Obvezatan nemrs je petkom. U srijedu je u Vikarijatu dekanatski susret svećenika i članova Odbora za naviještanje ŽPV-a u 19:30 sati. Sljedeće nedjelje slavimo drugu korizmenu nedjelju. Nakon svetih misa časne sestre zajednice Marijinih sestara od Čudotvorne medaljice iz Osijeka imat će prodajnu akciju za potrebe misija. Redoviti susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.
  • Na oglasnoj ploči imate raspored korizmenih tribina srijedom u Vikarijatu. U tijeku je prikupljanje novčanih sredstava za Nadbiskupijsku zakladu „Dr. Nikola Dogan“ „75 za 1“ koja stipendira učenike i studente slabijeg imovnog stanja s područja Nadbiskupije. Svoje novčane priloge možete donositi u župni ured u uredovno vrijeme.
  • Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice, a tko želi može uzeti caritasove kutijice te stavljati svoj dar u njih i donijeti ih u crkvu na Cvjetnicu.
  • Susret roditelja ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika bit će u srijedu, 20. ožujka. Susret započinje pobožnošću križnoga puta u 18:00 sati, nastavlja se svetom misom te nakon mise.
  • Četrnaesti nadbiskupijski križni put za mlade bit će 6. travnja ove godine. Započinje u Sibinju u 9:00 sati, nastavak je preko Gromačnika, Brodskog Varoša, Slavonskog Broda (Kolonija, Budainka), Podvinja, a završava svetom misom oko 18:00 sati u župnoj crkvi Gospe Brze pomoći u Slavonskom Brodu. Put je oko 23 km, a sudionici (mladi srednjoškolske dobi i stariji) neka se prijave u župni ured najkasnije do 21. ožujka gdje ćete dobiti više informacija.
  • Pastoralni pohod pape Franje gradu Skopju u Sjevernoj Makedoniji bit će u utorak, 7. svibnja ove godine. Na susret sa Svetim Ocem u Skopje poziva i nas iz Hrvatske domaćin pohoda, biskup u Skopju mons. Kiro Stojanov. Naš nas nadbiskup mons. Đuro Hranić potiče i poziva da se pridružimo hodočašću i susretu sa Svetim Ocem. Sve potrebne obavijesti bit će na posebnoj mrežnoj stranici „Papa u Makedoniji“. Za informacije i pojašnjenja bit će na raspolaganju Središnji ured našeg Pastoralnog centra u Đakovu (tel. 031/802-227; e-mail: pastoralni.centar@djos.hr).
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.