Župne obavijesti: 2. korizmena nedjelja

17. ožujka 2019.

  • Slavimo 2. korizmenu nedjelju. Redoviti susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.
  • Sutra započinje Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini pod geslom „Budite složni i živite u miru (2Kor 13,11)“, koji završava sljedeće nedjelje. Sutra se spominjemo i godišnjice smrti Sluge Božjega fra Vendelina Vošnjaka, osnivača naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koji je umro 18. ožujka 1933. godine. Molimo da bude proglašen blaženim. Nakon večernje svete mise bit će biblijski sat. U Vikarijatu je, s početkom u 19:30 sati, „Biblijsko-molitvena večer“ pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata. U utorak slavimo svetog Josipa, zaručnika BDM. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U 18:15 započinje pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom. Srijedom i petkom je pobožnost križnog puta u 18:00 sati. Susret roditelja ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika bit će u srijedu, 20. ožujka. Susret započinje pobožnošću križnoga puta u 18:00 sati, nastavlja se svetom misom te nakon mise. U četvrtak je susret članova Schönstatske obitelj nakon večernje svete mise, a u Vikarijatu je, s početkom u 19:30 sati, „Socijalni četvrtak“ pod vodstvom mr. Igora Jakobfija. U subotu je u Vikarijatu, s početkom u 9:00 sati korizmena duhovna obnova za animatora i suradnike župnih i dekanatskih karitativnih skupina te za članove Odbora za karitativnu djelatnost unutar župnih pastoralnih vijeća.
  • Sljedeće nedjelje slavimo treću korizmenu nedjelju. Završava Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini kada ćemo nakon svetih misa skupljati novčane priloge za našu braću i sestre s kojima želimo biti materijalno, molitveno i duhovno povezani.  
  • Na oglasnoj ploči imate raspored korizmenih tribina srijedom u Vikarijatu. U tijeku je prikupljanje novčanih sredstava za Nadbiskupijsku zakladu „Dr. Nikola Dogan“ „75 za 1“ koja stipendira učenike i studente slabijeg imovnog stanja s područja Nadbiskupije. Svoje novčane priloge možete donositi u župni ured u uredovno vrijeme. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice.
  • Pastoralni pohod pape Franje gradu Skopju u Sjevernoj Makedoniji bit će u utorak, 7. svibnja ove godine. Na susret sa Svetim Ocem u Skopje poziva i nas iz Hrvatske domaćin pohoda, biskup u Skopju mons. Kiro Stojanov. Naš nas nadbiskup mons. Đuro Hranić potiče i poziva da se pridružimo hodočašću i susretu sa Svetim Ocem. Sve potrebne obavijesti bit će na posebnoj mrežnoj stranici „Papa u Makedoniji“. Za informacije i pojašnjenja bit će na raspolaganju Središnji ured našeg Pastoralnog centra u Đakovu (tel. 031/802-227; e-mail: pastoralni.centar@djos.hr).
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.