Župne obavijesti: 8. nedjelja kroz godinu

8. NEDJELJA KROZ GODINU

  • Danas slavimo osmu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani dar za sjemeništa možete dati nakon svetih misa na izlazu iz crkve. Redoviti susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.
  • Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U Vikarijatu je „Biblijski ponedjeljak“ pod vodstvom s. Silvane Fužinato s početkom u 19:30 sati.
  • U srijedu slavimo Čistu srijedu ili Pepelnicu. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati kada će biti i pepeljenje. Obvezatan je post i nemrs. Započinje korizmeno vrijeme u liturgijskoj ili crkvenoj godini. Pobožnost križnoga puta u korizmi je srijedom i petkom u 18:00 sati, a nemrs je petkom. U korizmi neće biti klanjanja pred Presvetim. Korizma je vrijeme molitve, pokore i djelotvorne ljubavi. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice, a tko želi moći će uzeti sljedeće nedjelje caritasove kutijice te stavljati svoj dar u njih i donijeti ih u crkvu na Cvjetnicu.
  • U četvrtak je u Vikarijatu, s početkom u 19:30 sati, „Socijalni četvrtak“ pod vodstvom mr. Igora Jakobfija.
  • U subotu je u 18:15 pobožnost na čast bl. Marije Petković.
  • Sljedeće nedjelje slavimo prvu korizmenu nedjelju. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru.
  • Caritas naše Nadbiskupije prošle je godine obilježio 75 godina postojanja te je tom prigodom najavljen projekt „75 za 1“. Cilj tog projekta je prikupljati novčana sredstva za Nadbiskupijsku zakladu „Dr. Nikola Dogan“ koja stipendira učenike i studente slabijeg imovnog stanja s područja Nadbiskupije. U nazivu projekta broj 75 označava godine postojanja Nadbiskupijskog Caritasa, odnosno broj darovatelja u jednoj župi, a 1 označava jednu mjesečnu stipendiju za jednog učenika ili studenta. Potrebno je u svakoj župi pronaći barem 75 obitelji ili pojedinaca koji žele darovati 20 kuna u svrhu projekta. Jasno da se može darovati i više i da može biti i više obitelji ili pojedinaca. Vremenski period skupljanja je mjesec ožujak ove godine. Svoje novčane priloge možete donositi u župni ured u uredovno vrijeme.
  • Susret roditelja ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika bit će u srijedu, 20. ožujka. Susret započinje pobožnošću križnoga puta u 18:00 sati, nastavlja se svetom misom te nakon mise.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak.