Župne obavijesti: 22. nedjelja kroz godinu

22. NEDJELJA KROZ GODINU

2. rujna 2018.

1. Danas slavimo dvadeset i drugu nedjelju kroz godinu. Od ove nedjelje raspored nedjeljnih svetih misa je prema redovitom rasporedu: 7:00; 9:00; 11:00 i 18:30 sati. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

3. U subotu slavimo Rođenje Blažene Djevice Marije – Malu Gospu. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Na blagdan Rođenja BDM u crkvi hrvatskih mučenika na Udbini obilježava se Dan Hrvatskih mučenika. Svečano misno slavlje bit će u 10:30 sati kojeg predvodi mons. Mate Uzinić, biskup dubrovački.

4. Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i treću nedjelju kroz godinu. U svim župama naše Nadbiskupije obilježava se Katehetska nedjelja pa ćemo pod svetom misom u 11:00 sati imati Zaziv Duha Svetoga za školsku, vjeronaučnu i katehetsku godinu te pozivamo na svetu misu učenike, roditelje i prosvjetne djelatnike. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru. Mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati, a pobožnost na čast bl. Mariji Petković u 18:15.

5. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

6. Pred nama je nova katehetska godina. Prijave za one koji žele primiti sakramente pomirenja, pričesti i potvrde (učenici 3. razreda osnovne i 2. razreda srednje škole koji su već imali dvije pripravne godine kateheze) bit će 24. i 25. rujna ove godine od 9 – 11 i od 16 – 18 sati. Prijava 8. razreda i 1. razreda srednjih škola bit će 26. rujna od 9-11 i od 16-18 sati. Obvezno prilikom prijave donijeti župnu obiteljsku knjižicu. Susret za sve roditelje djece koja će ići na župne kateheze (od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole) bit će u srijedu, 26. rujna ove godine, koji započinje svetom misom u 18:30 sati, a nastavak je nakon mise.

7. Katolička malonogometna liga naše Nadbiskupije nastavlja i ove školske godine svoja natjecanja i duhovne aktivnosti početkom listopada. Zainteresirani mladići i župljani neka se jave u župni ured do 15. rujna ove godine.

8. Kupujte i čitajte vjerski tisak.