Župne obavijesti: 21.nedjelja kroz godinu

21. NEDJELJA KROZ GODINU

26. kolovoza 2018.

1. Danas slavimo dvadeset i prvu nedjelju kroz godinu.

2. U petak se slavi Gospa od Suza u Pleternici. Ujedno je to i slavlje 10. obljetnice naša Metropolije. Svečanu večernju Svetu Misu i procesiju s likom Gospe od Suza u 19 sati vodit će naš nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić. Koji želite i možete pođite i na ovo slavlje.

3. U subotu u Zagrebu, na Sigetu, sveta misa u 9:30 sati pod kojom će naša braća fra Dane Bošnjak iz Našica, fra Gabrijel Bošnjak iz Vrpolja, fra Ivica Janjić iz Bošnjaka, fra David Sedlar iz Čakovca i fra Andreo Matanović iz Zagreba dati svečane zavjete. U našoj župnoj crkvi ćemo nakon večernje svete mise imati klanjanje pred Presvetim kada molimo za duhovna zvanja budući da je prva nedjelja u mjesecu.

4. Od sljedeće nedjelje, kada slavimo dvadeset i drugu nedjelju kroz godinu, raspored nedjeljnih svetih misa je prema redovitom rasporedu: 7:00; 9:00; 11:00 i 18:30 sati. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

5. Pred nama je nova katehetska godina. Prijave za one koji žele primiti sakramente pomirenja, pričesti i potvrde (učenici 3. razreda osnovne i 2. razreda srednje škole koji su već imali dvije pripravne godine župne kateheze) bit će 24. i 25. rujna ove godine od 9 – 11 i od 16 – 18 sati. Prijava 8. razreda i 1. razreda srednjih škola bit će 26. rujna od 9-11 i od 16-18 sati. Obvezno prilikom prijave donijeti župnu obiteljsku knjižicu. Susret za sve roditelje djece koja će ići na župne kateheze (od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole) bit će u srijedu, 26. rujna ove godine, koji započinje svetom misom u 18:30 sati, a nastavak je nakon mise.

6. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

7. Kupujte i čitajte vjerski tisak.