Župne obavijesti: 23. nedjelja kroz godinu

23. NEDJELJA KROZ GODINU

9. rujna 2018.

1. Danas slavimo dvadeset i treću nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru. Mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati, a pobožnost na čast bl. Mariji Petković u 18:15. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U srijedu je u župi Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku crkveni god, a svečana sveta misa bit će u 18:30 sati koju predslavi vlč. Željko Šimić, župnik Drenovaca i Račinovaca. Od utorka u župnom uredu upisujemo misne nakane za sljedeću godinu. U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise, a nakon klanjanja susret imaju članovi Udruge sv. Vinko. Petkom je nakon večernje svete mise proba pjevanja našega crkvenog mješovitog zbora, a susreti Frame su u 20:00 sati. Subotom je proba pjevanja djece u 10:00 sati, a sastanak ministranata u 11:00 sati. Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i četvrtu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za Nadbiskupijsku zakladu „Dr. Nikola Dogan“ koja stipendijama brine za pomoć učenicima i studentima.

2. Pred nama je nova katehetska godina. Prijave za one koji žele primiti sakramente pomirenja, pričesti i potvrde (učenici 3. razreda osnovne i 2. razreda srednje škole koji su već imali dvije pripravne godine kateheze) bit će 24. i 25. rujna ove godine od 9 – 11 i od 16 – 18 sati. Prijava 8. razreda i 1. razreda srednjih škola bit će 26. rujna od 9-11 i od 16-18 sati. Obvezno prilikom prijave donijeti župnu obiteljsku knjižicu. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Susret za sve roditelje djece koja će ići na župne kateheze (od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole) bit će u srijedu, 26. rujna ove godine, koji započinje svetom misom u 18:30 sati, a nastavak je nakon mise.

3. Ovogodišnji katekumenat (priprava odraslih i punoljetnih osoba za primanje sakramenata kršćanske inicijacije) započinje 2. listopada u 19:00 sati u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Mihaela u Osijeku. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.

4. Obilježavanje 10. obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine bit će u našoj katedrali u Đakovu u četvrtak, 11. listopada ove godine pod svetom misom u 17:30 sati koju će predslaviti nadbiskup mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama, iz Državnoga tajništva Svete Stolice. Svi smo pozvani na ovo hodočasničko slavlje pod geslom U krilu Crkve sveopće. Organizirat ćemo odlazak iz naše župe autobusom. Prijave su u župnom uredu, cijena je 35 kn, a polazak će biti u 15:30 sati. Taj dan, odlukom našega nadbiskupa, neće biti večernjih svetih misa u čitavoj nadbiskupiji, a misna nakana koja je primljena u našoj župi za večernju svetu misu tog četvrtka bit će odslužena na slavlju u Đakovu.

5. Kupujte i čitajte vjerski tisak.