Župne obavijesti: 7. vazmena nedjelja

Slavimo sedmu vazmenu nedjelju. Druga je nedjelja u svibnju kada slavimo Majčin dan, a u našoj je Župi godišnje klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Crkva će biti otvorena poslije podne od 16:00 sati kada će biti izloženo Presveto za osobno klanjanje. Zajednički završetak klanjanja bit će od 17:30 sati. U 18:15 su svibanjske pobožnosti.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

U srijedu pod večernjom svetom misom molimo za stradalnike Bleiburga i Križnoga puta nakon Drugoga svjetskog rata.

Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju Pedesetnice – Duhove. Završava vazmeni ciklus u liturgijskoj ili crkvenoj godini i nastavlja se vrijeme kroz godinu. Na blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije, 31. svibnja, bit će Hodočašće obitelji osječkih dekanata aljmaškoj Gospi od Utočišta. Slavlje svete mise u svetištu započinje u 19:00 sati, a nakon mise bit će procesija do Gospe pod Lipom gdje je završetak hodočašća marijanskom pobožnošću. Svetu misu predvodit će preč. dr. Davor Vuković, predstojnik Instituta Ivan Pavao II.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Ured za pastoralni rad s mladima naše Nadbiskupije organizira zajednički odlazak i jednotjedni boravak mladih vjernika u ekumensku zajednicu Taize u Francuskoj od 2. do 12. kolovoza ove godine. Zainteresirani neka se jave u župni ured radi daljnjih uputa.

Naš nadbiskup, mons. Đuro Hranić, poslao nam je dopis u vezi stranih radnika i doseljenika, gdje među ostalim piše: „Kao kršćani i vjernici pozvani smo brojnim stranim radnicima na području naše Nadbiskupije očitovati blizinu i pristupiti im s poštovanjem i ljubavlju. Među njima ima i kršćanskih vjernika i članova Katoličke Crkve, koji imaju pravo na susret s Gospodinom u sakramentima, a osobito u Euharistiji. Želeći im to osigurati, nužno je razmisliti o konkretnim planovima i koracima u ostvarenju našega apostolata. Na toj nas obvezuje i činjenica postojanja brojnih hrvatskih katoličkih misija diljem svijeta.“ Poštovani župljani, nadam se da imate informacije o stranim radnicima i doseljenicima u našoj Župi pa vas molim da mi to javite tijekom ovoga tjedna kako bih mogao ispuniti upitnik i anketu i poslati je u Đakovo.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.