Župne obavijesti: 6. vazmena nedjelja

Slavimo šestu vazmenu nedjelju. Prva je nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo naša sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani prilog za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

U četvrtak slavimo svetkovinu Uzašašće Gospodinovo. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Pobožnost na čast bl. Mariji Petković bit će u 18:15.

U petak, 10. svibnja, slavimo Gospu Trsatsku – Majku Milosti, zaštitnicu naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Zavjetna sveta misa nas franjevaca je na Trsatu u 11:00 sati. Svete mise će biti u našoj župnoj crkvi u 7:30 i 18:30 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo sedmu vazmenu nedjelju. Druga je nedjelja u svibnju kada slavimo Majčin dan, a u našoj je Župi godišnje klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Crkva će biti otvorena poslije podne od 16:00 sati kada će biti izloženo Presveto za osobno klanjanje. Zajednički završetak klanjanja bit će od 17:30 sati. U 18:15 su svibanjske pobožnosti. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Ured za pastoralni rad s mladima naše Nadbiskupije organizira zajednički odlazak i jednotjedni boravak mladih vjernika u ekumensku zajednicu Taize u Francuskoj od 2. do 12. kolovoza ove godine. Zainteresirani neka se jave u župni ured radi daljnjih uputa.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.