Župne obavijesti: 3. vazmena nedjelja

3. VAZMENA NEDJELJA

15. travnja 2018.

1. Danas slavimo treću vazmenu nedjelju.

2. Sutra je pod večernjom svetom misom obnova zavjeta braće i sestara Franjevačkoga svjetovnog reda, a biblijski sat je nakon večernje svete mise. U Vikarijatu je biblijska tribina koju vodi dr. sc. s. Silvana Fužinato na temu „Ti vjeruješ u Sina Čovječjega? (Iv 9,35)“ s početkom u 19:30 sati.

3. Utorkom je pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

4. U srijedu je u Vikarijatu, s početkom u 18:00 sati, predavanje o Bašćanskoj ploči. Predavačica je prof. dr. sc. Milica Lukić sa Filozofskog fakulteta u Osijeku. Nakon večernje svete mise susret je članova Vojske Bezgrešne i Schönstatske obitelji.

5. U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim.

6. Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu vazmenu nedjelju koja je ujedno i Nedjelja Dobrog Pastira kada molimo za duhovna – redovnička i svećenička zvanja.

7. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Mnogi traže posvjedočenja za kumovanje i slične dokumente, govore da su iz naše Župe, a nemamo nikakvih podataka o njima preko obiteljskih knjižica ili da primaju blagoslov obitelji. Isto je tako i kod prijavljivanja za krštenja, sprovode… Osobito nam je žao kada se svašta govori o tome, kao i o općenito vjerskom životu u Župi, a da neki župljani (jer žive na teritoriju Župe pa su župljani) niti ne znaju kako izgleda unutrašnjost naše župne crkve ili gdje je župni ured.

8. Kupujte i čitajte vjerski tisak. Preporučujemo slušanje Hrvatskoga katoličkog radija i Radio Marije te da se uključite u krug prijatelja istih.