Župne obavijesti: 4. vazmena nedjelja

4. VAZMENA NEDJELJA – DOBRI PASTIR

22. travnja 2018.

1. Danas slavimo četvrtu vazmenu nedjelju koja je ujedno i Nedjelja Dobrog Pastira kada molimo za duhovna – redovnička i svećenička zvanja.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

4. U srijedu je nakon večernje svete mise u našoj crkvi susret s djeliteljem Potvrde ovogodišnjih krizmanika, a u Vikarijatu je, u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II“ i Salesiane, tribina „Muško i žensko. Točka.“, uz predstavljanje slikovnica „Bog ima svrhu za djevojčice i dječake“ i „Svako tijelo ima nešto reći“. Na tribini će sudjelovati teolog i komunikolog Ivica Šola, odgojiteljica Klementina Šuljug i direktor Salesiane don Mihovil Kurkut, a početak je u 19:30 sati.

5. U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim, a susret članova udruge Sv. Vinko je nakon klanjanja. HKLD Podružnica Osijek zajedno s Podružnicom medicinskih biokemičara Slavonije i Baranje organizira predavanje Jelene Omazić, mag. med. biokemije na temu „Što se krije iza laboratorijskog nalaza – komunikacija s laboratorijem?“ Predavanje će biti u četvrtak u Vikarijatu s početkom u 19:30 sati.

6. U petak je u 9:00 i u 15:00 sati ispovijed ovogodišnjih krizmanika.

7. U subotu je u 11:00 sati sveta misa pod kojom će biti podijeljen sakrament svete Potvrde. Djelitelj je mons. Ivan Čurić, generalni vikar naše Nadbiskupije.

8. Sljedeće nedjelje slavimo petu vazmenu nedjelju.

9. 19. svibnja ove godine, s početkom u 9:30 sati, u Valpovu će biti XVIII. Nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji.

10. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Mnogi traže posvjedočenja za kumovanje i slične dokumente, govore da su iz naše Župe, a nemamo nikakvih podataka o njima preko obiteljskih knjižica ili da primaju blagoslov obitelji. Isto je tako i kod prijavljivanja za krštenja, sprovode…

11. Termini za svete mise popunjeni su misnim nakanama do kraja godine.

12. Kupujte i čitajte vjerski tisak. Preporučujemo slušanje Hrvatskoga katoličkog radija i Radio Marije te da se uključite u krug prijatelja istih.