Župne obavijesti: 25. nedjelja kroz godinu

Slavimo dvadeset i petu nedjelju kroz godinu. Protekli tjedan bile su prijave za župne kateheze u našoj župi. Prijavljeno je: prvi razredi osnovnih škola 34-ero, drugi razredi osnovnih škola 35-ero, treći razredi osnovnih škola 44-ero, osmi razredi osnovnih škola 38-ero, prvi razredi srednjih škola 39-ero, drugi razredi srednjih škola 47-ero. Na oglasnoj ploči kao i na našoj župnoj web stranici imate raspored župnih kateheza. Na prvu župnu katehezu potrebno je doći s prijavnicom.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U utorak nakon večernje svete mise svoj redoviti susret imaju članovi udruge Vojske Bezgrešne. U petak slavimo arkanđele sv. Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Svete mise su u našoj župi u 7:30 i 18:30 sati. Crkveni je god u župi sv. Mihaela u Osijeku gdje su svete mise u 8:30, 10:30 i 18:30 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo naša sjemenište te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Večernjom svetom misom započinje trodnevnica za blagdan sv. Franje Asiškoga.

U utorak, 3. listopada ove godine, u 19:15 sati, u Vikarijatu u Osijeku je biblijsko-duhovni susret „Kako postići mir koji nam je svima potreban?“. Voditelj je vlč. dr. sc. Ivan Benaković, prof. biblijske teologije na KBF-u u Đakovu.

Ovogodišnji katekumenat punoljetnih osoba za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započet će 3. listopada u 19:15 sati u Nadbiskupijskom vikarijatu u Osijeku. Susreti će se održavati redovito utorkom u 19:15 sati. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.

Susret roditelja djece prvoga, drugoga, trećega i osmoga razreda osnovne škole kao i prvoga i drugoga razreda srednje škole bit će u srijedu, 11. listopada. Susret započinje molitvom krunice u 18:00 sati, nakon čega slijedi sveta misa u 18:30 i nastavak susreta je nakon te mise. Svi su roditelji obvezni doći.

U kapeli Snježne Gospe u Osijeku od srpnja ove godine odvija se trajno euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Pozvani smo uključiti se u tu pobožnost.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.