Župne obavijesti: Nedjelja Pedesetnice – Duhovi

Slavimo Nedjelju Pedesetnice – Duhove. Završava Vazmeni ciklus u liturgijskoj ili crkvenoj godini, a nastavlja se Vrijeme kroz godinu.

Na vlastiti zahtjev te zbog osobnih razloga gđa Adrijana Leko nije više član Župnoga pastoralnog vijeća. Nova vijećnica je gđa Nikolina Janc dopuštenjem Nadbiskupskog ordinarijata iz Đakova koja će danas prisegnuti pod svetom misom u 9:00 sati prema Pravilniku naše Nadbiskupije za župna pastoralna vijeća.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

U utorak slavimo Dan državnosti i Dan gradske četvrti Jug II. Pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u 18:15 sati, a sveta misa za Domovinu je u 18:30 sati. Molit ćemo i za našu gradsku četvrt Jug II.

U srijedu, na blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije, 31. svibnja, bit će Hodočašće obitelji osječkih dekanata aljmaškoj Gospi od Utočišta. Slavlje svete mise u svetištu započinje u 19:00 sati, a nakon mise bila bi procesija do Gospe pod Lipom gdje bi bio završetak marijanskom pobožnošću.

U četvrtak slavimo godišnjicu posvete naše župne crkve. Crkva je posvećena 1. lipnja 2008. godine. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Nakon večernje svete mise bit će klanjanje pred Presvetim.

U subotu ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo Presveto Trojstvo. Prva je nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo radu naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Također u nedjelju, 4. lipnja, u crkvi Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku, nakon večernje svete mise koja započinje u 18:30 sati, bit će predavanje o Trajnom euharistijskom klanjanju koje će održati Nada Burum, promotorica Trajnog euharistijskog klanjanja. Ovime započinju pripreme za uspostavu ove pobožnosti u Osijeku, u kapeli Gospe Snježne.

U subotu, 10. lipnja, bit će u Šumanovcima Nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji s početkom u 10:00 sati.

Na oglasnoj ploči imate plakat za proslavu sv. Antuna Padovanskog u franjevačkoj crkvi u Tvrđi. Na sam dan, 13. lipnja, neće biti svetih misa u našoj župnoj crkvi.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.