Župne obavijesti: 4. vazmena nedjelja

Slavimo četvrtu vazmenu nedjelju koja je ujedno i Nedjelja Dobrog Pastira kada na osobit način molimo za duhovna zvanja. Nakon svetih misa prikupljamo novčane priloge za naše odgojne ustanove – sjemeništa.

Sutra započinju svibanjske pobožnosti, a biblijski sat je nakon večernje svete mise. Ponedjeljkom molimo krunicu Božanskog milosrđa.

Župne kateheze koje su i generalna proba za ovogodišnje kandidate za prvu ispovijed i pričest su: u utorak u 15:30 za OŠ Tin Ujević, a u srijedu u 15:00 sati za OŠ Grigor Vitez.

Pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u utorak u 18:15 sati. (Svibanjska pobožnost je je prije toga)

U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

U petak je prva ispovijed ovogodišnjih kandidata za Prvu svetu Pričest u 16:00 sati.

U subotu je u našoj župi slavlje Prve Pričesti. Svete mise su u 9:00 (OŠ Grigor Vitez) i u 10:30 sati (OŠ Tin Ujević). Pod večernjom svetom misom molimo za duhovna zvanja, budući da je prva subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo petu vazmenu nedjelju. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja, a pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje naše crkve i samostana.

U subotu 13. svibnja ove godine s početkom u 11:00 sati, na Trgu Svetoga Trojstva u Osijeku, bit će održan Hod za život. Pozvane su obitelji s djecom, mladi, stari, svi koji žele dati podršku nerođenoj djeci, njihovim majkama i očevima. Ispred crkve moći ćete nabaviti majice čijom kupnjom pomažemo pokrivanju troškova organizacije.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.