Župne obavijesti: 27. nedjelja kroz godinu

Slavimo dvadeset i sedmu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani dar za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve.

Sutra slavimo Obred preminuća sv. Franje Asiškoga s početkom u 18:30 sati ispred njegova kipa nakon čega slijedi procesija s upaljenim svijećama te sveta misa. Ponesite sa sobom svijeće. Biblijski sat je nakon večernje svete mise.

U utorak slavimo svetoga Franju Asiškoga, utemeljitelja franjevačkih redova. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Pod večernjom svetom misom bit će slavlje svečanih zavjeta triju članica Franjevačkoga svjetovnog reda kao i slavlje ulaska u novicijat OFS-a.

U srijedu u Samoboru započinje Izvanredni kapitul naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda na kojem će biti tema o Zadarskoj provinciji sv. Jeronima koja bi trebala postati Kustodija ovisna o našoj Provinciji. Nakon večernje svete mise susret je naše župne molitvene skupine.

U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

U subotu, 8. listopada ove godine, kardinal Josip Bozanić zaredit će za đakone u župnoj crkvi sv. Ivana XXIII, pape, u Dubravi u Zagrebu, našu braću fra Ivicu Berišića iz Zagreba, fra Marijana Ligenzu iz Ruševa i fra Ivana Majića iz Kaštel Lukšića.

Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i osmu nedjelju kroz godinu. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.

Pretposljednja nedjelja u listopadu je Misijska nedjelja. Želja nam je da se u ovom mjesecu konkretnije pripremamo za tu nedjelju kao i da svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo djelovanje misionara diljem svijeta. Svoj novčani prilog moći ćete dati u župnom uredu kao i nakon svetih misa.

Susret roditelja djece od prvoga razreda osnovne škole do drugoga razreda srednje škole bit će u utorak, 11. listopada. Susret započinje molitvom krunice u 18:00 sati, nakon čega slijedi sveta misa u 18:30 i nastavak susreta nakon te mise. Svi su roditelji obvezni doći.

Pozvani smo uključiti se u akciju „Djelo sv. Petra“ čime pomažemo misionarima uplatom misnih intencija. Tko želi na taj način pomoći, može u župnom uredu uplatiti misnu nakanu koja će biti proslijeđena misionarima.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i gornjoj sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.