Župne obavijesti: 26. nedjelja kroz godinu

Slavimo dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu.

U srijedu je nakon večernje svete mise susret naše župne molitvene skupine.

U četvrtak slavimo arkanđele sv. Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Crkveni je god u župi sv. Mihaela u Osijeku.

U subotu započinju listopadske pobožnosti u 18:00 sati, a večernjom svetom misom započinje trodnevna duhovna priprava za blagdan sv. Franje Asiškoga. Pod tom svetom misom molit ćemo za duhovna zvanja, budući da je prva subota u mjesecu, a klanjanje pred Presvetim bit će nakon te mise.

Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i sedmu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Susret roditelja djece od prvoga razreda osnovne škole do drugoga razreda srednje škole bit će u utorak, 11. listopada. Susret započinje molitvom krunice u 18:00 sati, nakon čega slijedi sveta misa u 18:30 i nastavak susreta nakon te mise. Svi su roditelji obvezni doći.

Protekli tjedan primali smo prijave za župne kateheze. Prijavljeno je: prvi razredi osnovne škole 42 učenika, drugi razredi osnovne škole 23 učenika, treći razredi osnovne škole 66 učenika, osmi razredi osnovne škole 45 učenika, prvi razredi srednje škole 33 učenika, drugi razredi srednje škole 49 učenika.

Pretposljednja nedjelja u listopadu je Misijska nedjelja. Želja nam je da se u listopadu konkretnije pripremamo za tu nedjelju kao i da svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo djelovanje misionara diljem svijeta. Svoj novčani prilog moći ćete dati u župnom uredu kao i nakon svetih misa.

Pozvani smo uključiti se u akciju „Djelo sv. Petra“ čime pomažemo misionarima uplatom misnih intencija. Tko želi na taj način pomoći, može u župnom uredu uplatiti misnu nakanu koja će biti proslijeđena misionarima. 

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i gornjoj sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.