Nedjelja uskrsnuća Gospodinova

Slavimo Nedjelju uskrsnuća Gospodinova – Vazam ili Uskrs. Svima vama i vašima najiskrenije želimo sretan i blagoslovljen Uskrs.

Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za „Petrov novčić“ čime pomažemo djelovanju Svete Stolice u Rimu. Svoj novčani dar možete dati na izlazu iz crkve.

Sutra je drugi dan Vazmene osmine, Vazmeni ponedjeljak. Svete mise su prema nedjeljnom rasporedu. Prikupljamo pisanice i čokolade za korisnike Pučke kuhinje u Osijeku nakon svetih misa, a u utorak prikupljamo u župnom uredu.

Ovaj tjedan neće biti biblijskog sata niti susreta molitvene zajednice.

Utorkom je pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju Božjega milosrđa. Nakon večernje svete mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim. Molit ćemo za mir u Ukrajini.

Odlukom našega nadbiskupa mons. Đure Hranića ublažavaju se mjere zaštite za sprječavanje širenja pandemije bolesti Covid-19:

  • preporučuje se i dalje pričest „na ruke“ iako, tko to želi, može se pričestiti „na jezik“;
  • u obredu pružanja mira u euharistijskim slavljima može se ponovno vratiti uobičajena gesta pružanja ruke;
  • u posudi na ulazu crkve smije biti blagoslovljena voda;
  • na ulazima će i dalje biti dezinfekcijsko sredstvo za ruke.

Mi franjevci, koji djelujemo u ovoj župi, zahvaljujemo svima vama koji ste se protekle dvije godine pridržavali odredaba civilnog stožera kao i uputa našega Nadbiskupa, a tiče se mjera zaštite od širenja koronavirusa. Osobito zahvaljujemo redarima što su svakodnevno bili na usluzi vjernicima koji su sudjelovali na svetim misama, a uz to bili su i suradnici u mnogim poslovima u djelovanju ove naše župne zajednice u vrijeme pandemije.

Početkom studenoga 2016. godine đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić osnovao je Nadbiskupijsku mrežu molitelja za svećenička i redovnička zvanja. Ilija Dogan, nadbiskupijski povjerenik za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja, poziva na obnovu i osnaženje župne molitvene zajednice. Molimo zainteresirane, bilo one koji su već prijavljeni kao i nove, da se javite u župni ured kako bi se mogla obnoviti naša skupina kojoj mogu pristupiti osobe koje su spremne svakoga dana izmoliti nadbiskupijsku molitvu za svećenička i redovnička zvanja. Prijave primamo do 24. travnja ove godine.

Poruka vjernicima uz obiteljska slavlja prilikom sv. krizme i prve pričesti:
„Draga braćo i sestre, najusrdnije molim sve roditelje, krizmanike te sve vjernike da obiteljska slavlja vezana uz sakramentalna slavlja (krizmu, prvu pričest, krštenje) budu veoma skromna te ograničena na veoma uski krug obitelji i kumova. U skladu sa smjernicama i odlukama Druge biskupijske sinode, sve vas molim da se ne upuštate u nepotrebne financijske troškove s većim brojem uzvanika te da se trudite izbjeći sve ono što nije u skladu sa sakramentalnim i crkvenim slavljem. Kumove istodobno molim da se ne upuštate u suvišne troškove niti u kupovinu neprimjerenih darova. Kumčetu se uz sakramente ne poklanja skupi dar, nego neka uspomena koja podsjeća na primljeni sakrament (Biblija, križ, nabožni predmet ili prikladna knjiga). Usrdno vas molim da suprotnim postupkom ne navlačite odiuom javnosti na Crkvu i na sakramentalna slavlja. Svima unaprijed zahvaljujem za razumijevanje i suradnju.“ (mons. Đuro Hranić, nadbiskup)

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Termini za nakane svetih misa popunjeni su do kraja godine.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.