Lijepom Našom…

Već tradicionalno naši ministranti i redari zaželjeli su malo otići iz Osijeka i put ih je naveo na Plitvička jezera i u Karlovac. S njima su išli i fra Miroslav Petrac iz Tvrđe, vlč. Vedran Bilić župnik iz Ilače, inače prijatelj našeg fra Stjepana što nam je posebno drago i naravno naš župnik fra Dragutin. Oduševljeni prekrasnom prirodom i zahvalni Gospodinu na svemu tako lijepo stvorenom proveli smo predivno prijepodne obilazeći Plitvička jezera. Prošli smo rutu od 3500 m gdje smo se vozili brodom, vlakićem te naravno veliki dio propješačili.

Nakon toga otišli smo posjetiti franjevački samostan u Karlovcu gdje su nas ugostili fra Krunoslav Albert gvardijan i župnik, i đakon fra Ivan Ivanković. Pokazali su nam samostan, crkvu, franjevački muzej te nas oduševili spontanošću, humorom i gostoprimstvom. Iako teško pogođeni potresom svjedoče vjeru i ljubav našega hrvatskog naroda kojemu su potrebni pastiri koji ne bježe i od ovakvih situacija kada se čini da je potresom uništeno sve, ali duh i zajedništvo je neuništivo.

Bogu zahvalni za sve postojeće ministrante i redare te ohrabreni i osvježeni “novim snagama” hrabro kročimo ovim svijetom svjedočeći Radosnu vijest zajedništvom, molitvom i služenjem u našoj župi. Svi smo pozvani zajednički hoditi prema Vječnosti pa makar taj hod ponekad bio i izvan župne zajednice. Koristimo ovu prigodu da pohvalimo naše ministrante na iznimno dobrom ponašanju te ustrajnom dolaženju na svete mise kao i poslušnosti našem župniku. Molimo i dalje za naše mlade da ostanu vjerni u ljubavi prema Gospodinu i župi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.