Župne obavijesti: 27. nedjelja kroz godinu

Slavimo dvadeset i sedmu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. U tijeku su listopadske pobožnosti.

Sutra slavimo sv. Franju Asiškoga, utemeljitelja franjevačkih redova. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Pod večernjom svetom misom biti će slavlje privremenih zavjeta članica Franjevačkog svjetovnog reda (OFS). U srijedu je susret molitvene zajednice nakon večernje svete mise. U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise. Petkom su probe pjevanja mješovitog župnog zbora nakon večernje svete mise, a djeca imaju probu pjevanja subotom u 10 sati. pobožnost bl. Mariji Petković je u subotu u 18:15 sati. Raspored župnih kateheza imate na oglasnoj ploči.

Đakonsko ređenje bit će u Župnoj crkvi sv. Ivana XXIII pape, u Zagrebu u Dubravi, u subotu, 9. listopada ove godine u 10:00 sati. Zaređeni će biti iz naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda: fra Ivan Ivanković iz Našica, fra Marko Ćosić iz Petrinje, fra Antonio Kirin iz Virovitice i fra Vinko Brković iz Opatovca.

Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i osmu nedjelju kroz godinu. Redoviti susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.

Ovogodišnji katekumenat punoljetnih osoba za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započet će 12. listopada u 19:15 sati u dvorani župe sv. Mihaela u Osijeku u Tvrđi. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.

Međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“  bit će od 14. do 17. listopada ove godine. Mladi koji žele volontirati mogu se prijaviti na internetskoj stranici www.72satahr gdje je detaljno objašnjen postupak prijave. Prijave su do 9. listopada ove godine. Ako znate za potrebite kojima bi se moglo ovim projektom pomoći javite se gđi Luci Jelečević.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u prošlogodišnjim potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku, nošenje maski i potrebna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

RASPORED ŽUPNIH KATEHEZA

ŽUPE SVETE OBITELJI – OSIJEK

PRVI RAZREDI OSNOVNIH ŠKOLA:

OŠ „Tin Ujević“: subota, 9. listopada u 9:00

OŠ „Grigor Vitez“: subota, 16. listopada u 9:00

DRUGI RAZREDI OSNOVNIH ŠKOLA:

OŠ „Grigor Vitez“: ponedjeljak, 11. listopada 2a u 16:00; 2b u 17:00

OŠ „Tin Ujević“: utorak, 12. listopada 2a u 16:00; 2b u 17:00

TREĆI RAZREDI OSNOVNIH ŠKOLA:

OŠ „Grigor Vitez“: ponedjeljak, 11. listopada 3a u 8:00; 3b u 9:00

OŠ „Tin Ujević“: utorak, 12. listopada 3a u 14:00; 3b u 15:00

OSMI RAZREDI OSNOVNIH ŠKOLA:

OŠ „Tin Ujević“: nedjelja, 10. listopada nakon večernje svete mise

OŠ „Grigor Vitez“: nedjelja, 17. listopada nakon večernje svete mise

PRVI RAZREDI SREDNJIH ŠKOLA: 

Nedjelja, 24. listopada nakon večernje svete mise

DRUGI RAZREDI SREDNJIH ŠKOLA:

Četvrtak, 14. listopada, u 9:00 s prezimenima od A do L; u 10:00 ostali

Četvrtak, 14. listopada, u 15:00 s prezimenima od A do L; u 16:00 ostali

Ovaj raspored vrijedi za prvi susret na kojem će se konkretnije reći točan raspored!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.