Župne obavijesti: 26. nedjelja kroz godinu

Slavimo dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu. Protekli tjedan bile su prijave za župne kateheze. Prijavljeno je: prvi razredi osnovnih škola 25 učenika, drugi razredi osnovnih škola 56 učenika, treći razredi osnovnih škola 55 učenika, osmi razredi osnovnih škola 60 učenika, prvi razredi srednjih škola 34 učenika, drugi razredi srednjih škola 53 učenika. Raspored župnih kateheza bit će objavljen sljedeće nedjelje.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U srijedu slavimo svete arkanđele Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Crkveni god slave u župi sv. Mihaela u Tvrđi. U četvrtak je redoviti sastanak župnih vijeća u 19:30 sati. U petak započinje pobožnost devet prvih petaka u 18:00 sati, a svetom misom u 18:30 započinje trodnevnica u čast sv. Franje Asiškoga. Petkom su probe pjevanja mješovitog župnog zbora nakon večernje svete mise. Listopadske pobožnosti su svaki dan u 18:00 sati osim ovoga petka. U subotu je proba pjevanja djece u 10:00 sati. Pod večernjom svetom misom molimo za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu, a klanjanje pred Presvetim je nakon te mise.

Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i sedmu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana, a pod večernjom svetom misom imat ćemo Obred preminuća sv. Franje Asiškoga.

Hodočašće studenata naše Nadbiskupije u Aljmaš bit će u subotu, 9. listopada ove godine. Mladi se na hodočašće trebaju prijaviti kod svojih župnika ili studentskih kapelana ili svojih duhovnika najkasnije do 4. listopada ove godine.

Ovogodišnji katekumenat punoljetnih osoba za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započet će 12. listopada u 19:15 sati u dvorani župe sv. Mihaela u Osijeku u Tvrđi. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u prošlogodišnjim potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku, nošenje maski i potrebna tjelesna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.