Župne obavijesti: 18. nedjelja kroz godinu

Slavimo osamnaestu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani dar za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve.

Sutra slavimo Porcijunkulu – Gospu od Anđela. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U četvrtak je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Pod večernjom svetom misom molit ćemo za našu domovinu i za naše poginule hrvatske branitelje.

U petak slavimo blagdan Preobraženje Gospodinovo – Božje lice. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U subotu pod večernjom svetom misom molimo za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu, a nakon te mise klanjanje je pred Presvetim.

Sljedeće nedjelje slavimo devetnaestu nedjelju kroz godinu.

Od 1. kolovoza do 10. listopada ove godine mogu se dostaviti molbe za dobivanje financijske pomoći učenicima i studentima naše nadbiskupije Zakladi „Dr. Nikola Dogan“. Sve informacije o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji koju kandidati trebaju dostaviti možete dobiti na www.caritas.djos.hr.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u prošlogodišnjim potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Većina naših vjernika razumije upute Stožera pa znamo da ako svi imamo Covid putovnice smijemo biti bez maski u zatvorenom prostoru. Jasno da ne želimo braniti nikome da sudjeluje na svetim misama, a svjesni smo da nisu svi cijepljeni ili da nisu preboljeli koronu ili da svi imamo tzv. Covid putovnicu. Zato je i nadalje obveza dezinfekcija ruku, nošenje maski i potrebna tjelesna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.