Hodočašće ministranata i redara

Bogu smo zahvalni na našim ministrantima koji su u ovo vrijeme pandemije svojim ministriranjem pokazali ozbiljnost, poslušnost i radost služenja. Isto tako zahvalni smo i našim redarima koji su svojim nesebičnim davanjem omogućili da život župe nesmetano teče unatoč izazovnim vremenima i to već više od godinu dana. Stoga smo ovim hodočašćem zajednički odlučili zahvaliti Gospodinu za sve blagoslove, za svaki ružni i lijepi trenutak proteklih godinu dana jer je sve bilo na Njegovu slavu i brigu za bližnjega.

Usput smo odali počast herojima Vukovara i Hrvatske, obišli Vučedol, Vodotoranj kojim smo oduševljeni, čuli pokoju riječ iz naše slavne povijesti, pomolili se za sve hrvatske branitelje, jer smo svjesni da nije bilo njih ne bi bilo niti naše domovine.

Svratili smo i do ” hrvatskog Lourdesa” kako nazivaju svetište u Ilači gdje nas je dočekao i ugostio vlč. Vedran Bilić, župnik. Zapjevali smo Majci Božjoj Ilačkoj, izrekli joj osobne molitve i pozdravili ju do nadamo se što skorijeg ponovnog susreta.

Ne smijemo zaboraviti niti našega fra Matiju Marijića, župnog vikara u župi sv. Filipa i Jakova koji nas je proveo kroz crkvu, muzej, i samostan u Vukovaru i svojim osmijehom i lijepim riječima uljepšao naš obilazak. Na povratku smo posjetili jednog od naših najdražih župnika fra Slavka Milića u župi sv. Josipa Radnika.. Uz puno smijeha, novih saznanja, pjesme i ugodnog druženja vratili smo se ispunjeni svojim kućama. Preporučamo se u Vaše molitve, dragi naši župljani, i molimo da što prije mognemo zajedno svi otići na neko od naših već tradicionalnih hodočašća na Trsat ili Mariju Bistricu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.