Župne obavijesti: 3. vazmena nedjelja

  • Slavimo treću vazmenu nedjelju. Na snazi su još uvijek propisi za sprečavanje širenja Covida19 kojih smo se obvezni pridržavati. Naši nam redari pomažu u tome pa vas molimo za ozbiljnost i odgovornost.
  • Ovaj ćemo tjedan pod večernjim svetim misama moliti za duhovna zvanja budući da je sljedeće nedjelje Nedjelja Dobrog Pastira.
  • Utorkom je pobožnost na čast sv. Antunu s početkom u 18:30 sati.
  • U četvrtak je susret i ispit kandidata za krizmu u 19:30 sati, a u petak je ispovijed za njih u 9:00 i u 15:00 sati. U subotu je slavlje svete Potvrde pod svetom misom u 10:00 sati koju predslavi naš nadbiskup mons. Đuro Hranić. Zbog epidemioloških razloga na svetoj će misi uz svećenike sudjelovati samo pripravnici za svetu Potvrdu i njihovi kumovi.
  • Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu vazmenu nedjelju koja je i nedjelja Dobroga Pastira te Svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja. Nakon svetih misa prikupljat ćemo novčane priloge za naša sjemeništa.
  • Poruka našega nadbiskupa mons. Đure Hranića vjernicima uz obiteljska slavlja prilikom sv. krizme, prve pričesti i krštenja: „Draga braćo i sestre, najusrdnije molim sve roditelje, krizmanike te sve vjernike da obiteljska slavlja vezana uz sakramentalna slavlja (krizmu, prvu pričest, krštenje) budu veoma skromna te ograničena na veoma uski krug obitelji i kumova. U skladu sa smjernicama i odlukama Druge biskupijske sinode, sve vas molim da se ne upuštate u nepotrebne financijske troškove s većim brojem uzvanika, te da se trudite izbjeći sve ono što nije u skladu sa sakramentalnim i crkvenim slavljem. Kumove istodobno molim da se ne upuštate u suvišne troškove, niti u kupovinu neprimjerenih darova. Kumčetu se uz sakramente ne poklanja skupi dar, nego neka uspomena koja podsjeća na primljeni sakrament (Biblija, križ, nabožni predmet ili prikladna knjiga). Roditelje molim da navedeno poštuju osobito ove godine, zbog ozbiljne epidemiološke situacije, te da prilikom krizme, prve pričesti i krštenja na objed ne pozivaju nikoga od rodbine i prijatelja, osim krizmanog kuma ili kume. Obiteljski objed neka se organizira isključivo u vlastitom domu. Usrdno vas molim da suprotnim postupkom ne navlačite odium javnosti na sebe, na Crkvu i na sakramentalna slavlja. Svima unaprijed zahvaljujem na razumijevanju i suradnji.“ (Đuro Hranić, nadbiskup)
  • Caritas naše Nadbiskupije poziva nas da sudjelujemo u akciji „Jedan novčić-zalog za našu budućnost“ čime pomažemo radu Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ koja pomaže učenicima i studentima. Pozvani smo pomoći Zakladi svojim novčanim sredstvima tijekom uskrsnog vremena donacijom od 20 kuna, a može biti i više. Svoj dar možete donijeti u župni ured u uredovno vrijeme ili direktno uplatiti kako je naznačeno na plakatu na oglasnoj ploči.
  • Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.