Župne obavijesti: 2. vazmena nedjelja

  • Slavimo drugu vazmenu nedjelju. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za sjemeništa te molimo za duhovna zvanja.
  • Na snazi su još uvijek posebni propisi Civilnog stožera kao i upute našega Nadbiskupa za sprečavanje širenja Covida19 kojih smo se obvezni pridržavati. Naši nam redari pomažu u tome pa vas molimo za ozbiljnost i odgovornost.
  • Utorkom je pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom. Zbog epidemioloških razloga molimo na početku večernje svete mise molitvu sv. Antunu nakon čega slijedi sveta misa.
  • Sljedeće nedjelje slavimo treću vazmenu nedjelju.
  • Kandidati za primanje svete Potvrde koji su trebali primiti sakrament prošle godine, a to su sadašnji treći razredi srednjih škola, imat će župnu katehezu u petak, 16. travnja, prema rasporedu: u 9:00 ili u 15:00 sati.
  • Poruka našega nadbiskupa mons. Đure Hranića vjernicima uz obiteljska slavlja prilikom sv. krizme, prve pričesti i krštenja: „Draga braćo i sestre, najusrdnije molim sve roditelje, krizmanike te sve vjernike da obiteljska slavlja vezana uz sakramentalna slavlja (krizmu, prvu pričest, krštenje) budu veoma skromna te ograničena na veoma uski krug obitelji i kumova. U skladu sa smjernicama i odlukama Druge biskupijske sinode, sve vas molim da se ne upuštate u nepotrebne financijske troškove s većim brojem uzvanika, te da se trudite izbjeći sve ono što nije u skladu sa sakramentalnim i crkvenim slavljem. Kumove istodobno molim da se ne upuštate u suvišne troškove, niti u kupovinu neprimjerenih darova. Kumčetu se uz sakramente ne poklanja skupi dar, nego neka uspomena koja podsjeća na primljeni sakrament (Biblija, križ, nabožni predmet ili prikladna knjiga). Roditelje molim da navedeno poštuju osobito ove godine, zbog ozbiljne epidemiološke situacije, te da prilikom krizme, prve pričesti i krštenja na objed ne pozivaju nikoga od rodbine i prijatelja, osim krizmanog kuma ili kume. Obiteljski objed neka se organizira  isključivo u vlastitom domu. Usrdno vas molim da suprotnim postupkom ne navlačite odium javnosti na sebe, na Crkvu i na sakramentalna slavlja. Svima unaprijed zahvaljujem na razumijevanju i suradnju.“ (Đuro Hranić, nadbiskup)
  • Caritas naše Nadbiskupije poziva nas da sudjelujemo u akciji „Jedan novčić-zalog za našu budućnost“ čime pomažemo radu Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ koja pomaže učenicima i studentima.  Pozvani smo pomoći Zakladi svojim novčanim sredstvima tijekom uskrsnog vremena donacijom od 20 kuna, a može biti i više. Svoj dar možete donijeti u župni ured u uredovno vrijeme ili direktno uplatiti kako je naznačeno na plakatu na oglasnoj ploči.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.  Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.