Župne obavijesti: 1. nedjelja došašća

  • Danas slavimo 1. nedjelju došašća kojom započinje nova liturgijska ili crkvena godina, a u našoj župi završava akcija pomoći radu Pučke kuhinje u Osijeku skupljanjem konzervi (paštete, mesni naresci, ribe u konzervi). Zahvaljujemo svima koji ste se uključili u ovu akciju.
  • Zbog najnovijih mjera Civilnog stožera radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom kojih se trebamo pridržavati i u našoj župnoj crkvi određujemo da će biti nedjeljom više svetih misa pa vas molimo za razumijevanje jer je ograničen broj vjernika koji smiju biti na misama.
    Svete mise će biti nedjeljom u 7:00; 8:00, 9:00, 10:00; 11:00 17:30 i 18:30
    sati. Isto tako ćemo kroz vrijeme došašća imati jutarnje svete mise zornice od ponedjeljka do subote u 6:00 i u 7:00 sati, a večernja je redovito u 18:30 sati. Obveza je i nadalje nošenja maski za lice u zatvorenom prostoru, pričest je na ruku, a uz dezinfekciju ruku i fizičku distancu te u poslušnosti našim redarima, nastavljamo živjeti odgovorno i u ovim uvjetima.
  • Sutra je redoviti sastanak članova župnih vijeća u 19:30 sati. Odlukom našega nad-biskupa Đure Hranića produljen je mandat članovima župnih ekonomskih vijeća u svim župama Nadbiskupije do daljnjega, odnosno do opoziva.
  • Ovaj tjedan su prvi petak i subota u mjesecu. Sljedeće nedjelje slavimo drugu nedjelju došašća, a ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja.
  • Kroz vrijeme došašća pozvani smo na djelotvornu ljubav prema potrebitima u našoj župi kao i potrebe Pučke kuhinje, Centra za beskućnike i Centra za majku i dijete u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih potrepština i novčanim prilozima. Svoje darove možete donijeti u župni ured. Možete uzeti prigodne caritasove kutijice te u njih stavljati dar svoga odricanja u došašću i sve to donijeti u crkvu treće nedjelje došašća kada je Nedjelja Caritasa.
  • Ispovijed bolesnika i starijih osoba koji ne mogu doći u crkvu bit će po kućama ili stanovima u ponedjeljak, 21. prosinca, od 8:30 sati. Potrebno ih je prijaviti u župni ured. Jasno da sve ovisi o mjerama koje nam nalažu odgovorni u Civilnom stožeru. Preporučamo da se ranije ispovjedite jer ne znamo hoće li biti mogućnosti imati tzv. veliku ispovijed. Mi ispovijedamo svaki dan prije svetih misa u župnom uredu.
  • Molimo sve one koji su se doselili u našu župu, promijenili adresu stanovanja, kao i sve one koji do sada nisu primali blagoslov obitelji, a žele ga primiti, neka se jave u župni ured. Također molimo i sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za 2021. godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.