Župne obavijesti: Nedjelja Krista Kralja

  • Slavimo Nedjelju Krista Kralja ili trideset i četvrtu nedjelju kroz godinu.
  • Od ponoći su nove mjere Civilnog stožera radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom kojih se trebamo pridržavati i u našoj župnoj crkvi. Zbog toga je novi raspored sjedećih mjesta u gornjem i donjem dijelu crkve pa je potrebno slušati naše redare koji nas upućuju na mjesta kako bi mogli pratiti svetu misu. Podsjećamo da trebamo paziti pri ulasku u crkvu da popunjavamo prva mjesta, a pri izlasku iz crkve da prvo izlaze vjernici s posljednjih mjesta. Obveza je i nadalje nošenja maski za lice u zatvorenom prostoru, pričest je na ruku, a uz dezinfekciju ruku i fizičku distancu te u poslušnosti našim redarima, nastavljamo živjeti odgovorno i u ovim uvjetima. Zbog ovog izvanrednog stanja do daljnjega nećemo imati župne kateheze, biblijskog sata i susrete molitvene zajednice.
  • U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim, a nakon klanjanja je susret čitača.
  • U subotu je susret ministranata u 11:00 sati.
  • Sljedeće nedjelje slavimo prvu nedjelju došašća čime započinje nova liturgijska ili crkvena godina. Od ponedjeljka, 30. studenoga, započinjemo misama zornicama koje će biti svakoga dana u 6:00 sati osim nedjeljom. Kada su mise zornice nema svete mise u 7:30 sati.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Na oglasnoj ploči imate raspored događanja u studenome koje organizira Institut za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II“, kao i Molbu za sudjelovanje u karitativnoj akciji Caritasa naše Nadbiskupije koji nam zahvaljuju na dosadašnjem sudjelovanju u akcijama. Pozvani smo kao župna zajednica pomoći radu Pučke kuhinje u Osijeku skupljanjem konzervi (paštete, mesni naresci, ribe u konzervi) koje možete donijeti u župni ured u uredovno vrijeme ili nakon nedjeljnih svetih misa u košare pri ulazu u crkvu. Ova akcija bit će do kraja mjeseca studenog.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za 2021. godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.