Župne obavijesti: 26. nedjelja kroz godinu

  • Slavimo dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu. Naš župljanin i ministrant Domagoj Ivančić primljen je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu kao svećenički pripravnik Đakovačko-osječke nadbiskupije. Zahvalni smo Bogu za njegovo duhovno zvanje ujedno moleći za njega i njegovu ustrajnost na putu prema svećeništvu.
  • Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U utorak slavimo blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U srijedu je redoviti sastanak župnih vijeća u 19:30 sati. U četvrtak započinje večernjom svetom misom trodnevnica za blagdan svetoga Franje Asiškoga. Nakon večernje svete mise bit će klanjanje pred Presvetim. U petak započinje pobožnost devet prvih petaka na čast Srcu Isusovom u 18:00 sati. U subotu pod večernjom svetom misom bit će Obred preminuća sv. Franje Asiškoga te molimo za  duhovna zvanja.
  • Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i sedmu nedjelju kroz godinu, a slavimo i blagdan sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja triju franjevačkih redova. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova te molimo za duhovna zvanja. Milostinja sljedeće nedjelje ide za „Petrov novčić“ prema odluci Svete Stolice. Time pokazujemo solidarnost i potporu Svetom Ocu osobito u trenucima posebnih potreba. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Pred nama je mjesec listopad kada se osobito sjećamo misija i misionara pa ćemo skupljati novčane priloge za misije koje ćete moći davati u škrabicu na izlazu iz crkve ili u župnom uredu u uredovno vrijeme. Mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će 11. listopada u 16:30 sati.
  • Ovogodišnji katekumenat (priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije) započinje 13. listopada u 19 sati u vjeronaučnoj dvorani župe Sv. Mihaela u Osijeku. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Protekli tjedan primali smo prijave za župne kateheze. Prijavilo se: prvi razredi osnovnih škola 41 učenik, drugi razredi osnovnih škola 26, treći razredi osnovnih škola 66, osmi razredi osnovnih škola 64, prvi razredi srednjih škola 31, drugi razredi srednjih škola 45. Uskoro ćemo napraviti raspored župnih kateheza. Roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih učenika trećih razreda osnovnih škola bit će 20. listopada u 19:00 sati, a za roditelje ovogodišnjih učenika drugih razreda srednjih škola bit će 21. listopada u 19:00 sati.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za 2021. godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.