Župne obavijesti: 25. nedjelja kroz godinu

  • Slavimo dvadeset i petu nedjelju kroz godinu. Od sutra pa do srijede prijave su u župnom uredu za one koji žele primiti sakramente pomirenja, pričesti i potvrde (učenici 3. razreda osnovne i 2. razreda srednje škole koji su već imali dvije pripravne godine župne kateheze), te svi ostali koji su obvezni ići na kateheze (1., 2. i 8. razredi osnovnih škola i 1. razredi srednjih škola) od 9 – 11 i od 16 – 18 sati. Obvezno prilikom prijave donijeti župnu obiteljsku knjižicu.
  • U utorak je nakon večernje svete mise susret članova naše misijske skupine.
  • U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim, a u petak je susret molitvene zajednice nakon večernje svete mise.
  • Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu.
  • Zahvaljujemo svima koji ste darovali novčane priloge za obnovu crkve i samostana u Zagrebu na Kaptolu. Pred nama je mjesec listopad kada se osobito sjećamo misija i misionara pa ćemo skupljati novčane priloge za misije koje ćete moći davati u škrabicu na izlazu iz crkve ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.
  • Ovogodišnji katekumenat (priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije krštenja, potvrde i pričesti)  započinje 13. listopada u 19 sati u vjeronaučnoj dvorani župe Sv. Mihaela u Osijeku. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Podsjećamo vas da još uvijek vrijede posebni uvjeti ponašanja u crkvenim prostorima u vrijeme pandemije koronavirusa (dezinfekcija ruku, tjelesna udaljenost jedni od drugih, pričest na ruku, poštivanje ulaska i izlaska iz crkve, preporuka nošenja maski u zatvorenim prostorima i sl.). Žao nam je što su pojedini „posjetitelji“ ove naše crkve neugodni i drski, ujedno i neposlušni odlukama našega nadbiskupa. Od početaka ovih izvanrednih mjera u našoj su crkvi redari prema kojima smo poslušni i koji nas upućuju gdje i kako smijemo biti i na koji se način ponašati pazeći jedni na druge. Zaista je čudno kako to pojedinci ne shvaćaju ili u svojoj zlobnosti namjerno stvaraju neugodne situacije čime prvotno pokazuju nekulturu, a onda i nepoštivanje crkvenih i državnih vlasti.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.