Župne obavijesti: 7. nedjelja kroz godinu

  • Danas slavimo sedmu nedjelju kroz godinu.
  • Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.
  • U utorak je u 19:00 sati susret s roditeljima ovogodišnjih kandidata za primanje sv. Potvrde.
  • U srijedu slavimo Čistu srijedu ili Pepelnicu čime započinje korizmeno vrijeme u liturgijskoj ili crkvenoj godini. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati kada će biti i pepeljenje. Obvezatan je post i nemrs. Pobožnost križnoga puta u korizmi je srijedom i petkom u 18:00 sati, a nemrs je petkom. U korizmi neće biti klanjanja pred Presvetim. Korizma je vrijeme molitve, pokore i djelotvorne ljubavi. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice, a tko želi moći će uzeti sljedeće nedjelje caritasove kutijice te stavljati svoj dar u njih i donijeti ih u crkvu na Cvjetnicu.
  • U četvrtak je susret čitača je nakon večernje svete mise, a u Vikarijatu je u sklopu „Obiteljskog četvrtka“, s početkom u 19:30 sati, predavanje Kako uspješno komunicirati i živjeti u braku kad nema biološkog potomstva?. Predavačica je Monika Ečimović, učiteljica engleskog jezika i razredne nastave, psihologinja i psihoterapeutkinja.
  • Sljedeće nedjelje slavimo prvu korizmenu nedjelju. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo odgojnim ustanovama – sjemeništima te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.
  • Petnaesti križni put mladih naše nadbiskupije bit će 28. ožujka ove godine. Sudionici križnog puta krenut će iz Dragotina ispred crkve gdje je okupljanje od 9:00 do 9:30 sati, a završetak je u Centru za duhovne obnove „Božje milosrđe“ na Ovčari gdje će biti sveta misa oko 18:00 sati. Križni put je za mlade srednjoškolske dobi i starije. Više informacija o Križnom putu može se vidjeti preko društvenih mreža Ureda za pastoral mladih naše nadbiskupije, a prijave su u župnom uredu do 22. ožujka ove godine.
  • Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu bit će 9. i 10. svibnja ove godine. Mladi, koji se moraju prijaviti preko župa za taj susret, trebaju biti u Zagrebu 8. svibnja predvečer. Prijave za ovaj Susret su do 14. ožujka u župnom uredu, a smiju se prijavljivati mladi od 8. razreda osnovne škole do 30 godina starosti. Potičemo mlade da se što prije jave kako bi organizirali katehetske susrete u našoj župi kao pripravu za taj Susret.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.