Župne obavijesti: 19. nedjelja kroz godinu

11. kolovoza 2019.

  • Danas slavimo devetnaestu nedjelju kroz godinu. Gosti naše župe su franjevci iz provincija južnoslavenske konferencije koji se pripremaju za svečane zavjete. Sudjeluju na svetoj misi u 10 sati.
  • Ovaj tjedan imamo u našoj župi akciju skupljanja naočala za misiju u Boliviji gdje djeluje fra Ivica Vrbić. Naočale možete donijeti u župni ured u uredovno vrijeme, a svejedno je koje su dioptrije jer će sve biti iskorištene za pomoć ljudima u misiji koji slabije vide, a nemaju mogućnosti nabavke istih. 
  • U četvrtak slavimo zapovijedani blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Veliku Gospu. U našoj župnoj crkvi svete mise su u 7:00, 9:00 i 18:30 sati. Naša Župa taj dan hodočasti Gospi od Utočišta u Aljmaš. Polazak je u 8:00 sati. Cijena autobusne karte je 35 kuna. Prijave se primaju u župnom uredu u uredovno vrijeme.
  • Sljedeće nedjelje slavimo dvadesetu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru što će biti i posljednje skupljanje na tu nakanu u našoj župi. Proteklog tjedna pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško blagoslovio je nadograđen dio Kuće susreta Tabor, a tom je prigodom fra Ivan Matić, koji vodi Kuću susreta Tabor, zahvalio svima koji su pomogli svojim molitvama i novčanim prilozima pri obnovi, a među njima su i naši župljani.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Na žalost, još je uvijek velik broj obitelji bez knjižice u što se uvjeravamo kod prijave sprovoda, krštenja, vjenčanja i sl. pa je puno puta zaista teško znati tko je iz naše župe…
  • Od 1. kolovoza do 10. listopada otvoren je natječaj za dobivanje stipendije Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020. Isto tako, od 1. kolovoza započeo je Projekt “Jedan novčić – zalog za našu budućnost” Zaklade “Dr. Nikola Dogan” čime svojim novčanim prilozima pomažemo rad Zaklade za školovanje siromašnim učenicima i studentima. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti na web stranici www.caritas.djos.hr. Svoje novčane priloge možete dati u župnom uredu.
  • Kupujte i čitajte katolički tisak.