Župne obavijesti: 17. nedjelja kroz godinu

28. srpnja 2019.

  • Danas slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru.
  • U petak, 2. kolovoza, slavimo Porcijunkulu – Gospu od Anđela. Uz taj blagdan možemo izmoliti porcijunkulski potpuni oprost od vremenite kazne za naše grijehe uz određene uvjete: pohoditi crkvu, izmoliti Oče naš i Vjerovanje, pristupiti sakramentu pomirenja, pričestiti se i moliti na nakanu Svetoga Oca. Oprost se može dobiti samo jedanput na dan u svim franjevačkim i župnim crkvama. U našoj crkvi svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.
  • U subotu je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim kada molimo za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.
  • Sljedeće nedjelje slavimo osamnaestu nedjelju kroz godinu, a ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa i molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Na žalost, još je uvijek velik broj obitelji bez knjižice u što se uvjeravamo kod prijave sprovoda, krštenja, vjenčanja i sl. pa je puno puta zaista teško znati tko je iz naše župe…
  • Od 1. kolovoza do 10. listopada bit će otvoren natječaj za dobivanje stipendije Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020. Isto tako, od 1. kolovoza započinje Projekt “Jedan novčić – zalog za našu budućnost” Zaklade “Dr. Nikola Dogan” čime svojim novčanim prilozima pomažemo rad Zaklade za školovanje siromašnim učenicima i studentima. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti na web stranici www.caritas.djos.hr. Svoje novčane priloge možete dati u župnom uredu.
  • Za Veliku Gospu naša Župa hodočasti Gospi od Utočišta u Aljmaš. Polazak je u 8:00 sati. Cijena autobusne karte je 35 kuna. Prijave se primaju u župnom uredu u uredovno vrijeme.
  • Još ove nedjelje Uredništvo Glasa Koncila šalje veći broj primjeraka  novina koje možete uzeti na izlazu iz crkve. Želja je da što više upoznamo ove katoličke novine koje nam donose vijesti što se događa u Crkvi i kako bi na ispravan način promišljali o njoj.
  • Kupujte i čitajte katolički tisak.