PROSLAVA GOSPE LURDSKE I DANA BOLESNIKA

U ponedjeljak 10. veljače proslavili smo Gospu Lurdsku i Dan bolesnika. Sveta misa bila je u 15:30 sati, koju je predvodio župnik fra Dragutin Bedeničić. U svojoj propovijedi istaknuo je da ne bismo smjeli moliti da nas Gospodin oslobodi bolesti, nego moliti da taj križ što lakše nosimo kroz život i u bolesti ne budemo oholi i čangrizavi, nego s ljubavlju se ophodimo prema bližnjima, kao i da svojim bolesnima i starima trebamo pružiti potporu i skrb jer smo na to pozvani. Pod misom je podjeljeno bolesničko pomazanje svima koji su osjetili potrebu i na taj način molili Božju snagu u vlastitom životu. Po završetku slavlja nastavili smo druženje uz prigodnu zakusku u organizaciji župnih volontera Caritasa zahvalni Gospodinu na milosti zajedništva.

Ujedno smo nazočili i svetoj misi kod kapucina u našem gradu, koju je predvodio misionar fra Ivica Vrbić koji je u prigodnoj propovijedi istaknuo važnost darivanja i odricanja za one u potrebi ali ne na uštrb toga da ugrozimo vlastitu egzistenciju. Pozvani smo pomoći siromašnima, biti produžena ruka misionara kako bismo pomogli drugima da upoznaju Isusa. Naša misijska skupina je uz kratko druženje sa fra Ivicom dogovorila jedan “projekt” o kome ćete na vrijeme biti obaviješteni. Gospodinu u ruke sve predajemo, i molimo za sve naše misionare i one koji im pomažu.

Procesijom ispred kipa Gospe i kraćom marijanskom pobožnošću nakon večernje svete mise završili smo ovogodišnju proslavu Gospe Lurdske u našoj župi.

Tatjana Šargač, Mirta Jakovac