SUSRET OSJEČKIH TREĆOREDACA

SUSRET MJESNIH BRATSTAVA FRANJEVAČKOG SVJETOVNOG REDA GRADA OSIJEKA

U subotu, 09. veljače 2019. godine, Župa Svete Obitelji bila je domaćin susreta članova osječkih mjesnih bratstava Franjevačkoga svjetovnog reda. Susret je započeo duhovnom obnovom koju je vodio fra Dragutin Bedeničić, duhovni asistent mjesnog bratstva Jug 2.

Vodeći se mišlju Lukina evanđelja (Lk 18,35-43), posebice rečenicom „Gospodine, daj da progledam”, fra Dragutin je potaknuo da promišljamo o životnim situacijama u kojima je potrebno imati čvrstu vjeru te prepoznati našu duhovnu sljepoću i potrebu da nanovo progledamo. Moramo moliti za dar novog gledanja koje će nam omogućiti da hodamo u novi život. Isto tako potrebno je prepoznati ustrajnost u vjeri primjerom slijepca Bartimeja, ali i Božje prisutnosti u našem životu. Nadalje, obzirom na spomendan našeg blaženika Alojzija Stepinca, naglašena je važnost kako, sljedeći osobni primjer našeg mučenika, služiti Crkvi i našem hrvatskom narodu kojem pripadamo.

Na euharistijskom slavlju kojega je predvodio fra Dragutin, u Franjevački svjetovni red ulaskom u novicijat primljene su dvije sestre Mirta Jakovac i Tatjana Šargač, a prve privremene zavjete dali su: Krunoslav Janc, Stipe Crnković, Filipina Šargač, Melita Katavić , Sanja Šprem, Vesna Miljević. Tim činom franjevačka zajednica postala je bogatija za novu braću i sestre koji su osjetili poziv i odlučili slijediti stope serafskog oca svetog Franje koji im je primjer. Kao što sveti Franjo reče: „Neka živi Isus čija je smrt pokazala kako je jaka ljubav.“ Stoga je ljubav jedini put koji vodi k Bogu. Ljubimo!!!!!

Nakon euharistije, nazočni su nastavili slavlje u župnim prostorijama uz ugodan razgovor i okrjepu.

Mirta Jakovac, Tatjana Šargač