Župne obavijesti: 4.nedjelja kroz godinu

4. NEDJELJA KROZ GODINU

3. veljače 2019.

  • Danas slavimo četvrtu nedjelju kroz godinu. Slavimo Dan života. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Nakon svetih misa bit će blagoslov grla po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika.
  • Ovaj tjedan nastavljamo sa župnim katehezama: sutra prvopričesnici, u utorak krizmanici, a u četvrtak prvi razredi srednjih škola. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.
  • U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje je pred Presvetim. U Vikarijatu je s početkom u 19:30 sati Socijalni četvrtak kojeg vodi mr. Igor Jakobfi. U subotu je susret braće i sestara OFS-a iz osječkih mjesnih bratstava s početkom u 16:00 sati, u 18:15 pobožnost je na čast bl. Mariji od Propetoga Petković, a pod večernjom svetom misom bit će slavlje privremenih zavjeta u Mjesnom bratstvu OFS-a.
  • Sljedeće nedjelje slavimo petu nedjelju kroz godinu. Spominjemo se našega blaženika i mučenika Alojzija Stepinca. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru.
  • U ponedjeljak, 11. veljače, slavimo Gospu Lurdsku i Dan bolesnika. U našoj župnoj crkvi bit će susret bolesnika od 15:30 sati kada je mogućnost za ispovijed, nakon čega slijedi sveta misa pod kojom će biti prilika primiti i bolesničko pomazanje, a nakon mise ćemo ostati u druženju u vjeronaučnoj dvorani. Nakon te mise i nakon večernje svete mise bit će marijanska pobožnost Gospi Lurdskoj ispred kipa Majke Božje sa svijećama. Svijeće ćete moći nabaviti u sakristiji.
  • 16. veljače ove godine održava se u organizaciji Bračnog savjetovališta naše Nadbiskupije Seminar za bračne parove u Đakovu, u prostorima KBF-a, P. Preradovića 17. Seminar započinje u 9:00 sati, tema je Pragmatike u komunikaciji i duševno zdravlje,  a predavačica je s. Dubravka Medak, dipl. psihologinja i psihoterapeutkinja. Više imate na oglasnoj ploči, a pozvani su na sudjelovanje svi zaručnički i bračni parovi koji žele raditi  na svojem odnosu te istražiti nove načine povezivanja i jačanja svoga odnosa u dvoje. Osigurano je i čuvanje djece za parove koji žele povesti svoju djecu.
  • Djelo za zvanja naše Nadbiskupije organizira odlazak na duhovni vikend u Međubiskupijsko sjemenište u Zagreb za učenike sedmih i osmih razreda. Cilj je ponuđenog programa predstaviti život u Sjemeništu. Zainteresirani neka se jave u župni ured zajedno sa svojim roditeljima najkasnije do 9. veljače radi daljnjih uputa.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.